Enebakk Rundt 2014

Gutta!

Årets landeveissatsing nærmer seg og vi blir en rekordsterk gjeng i 2014! Pt. er vi 25 påmeldte i Sagene-pulja og erfaring tilsier at vi fort blir nærmere 30 stk nå som sola titter litt fram og vi får medvind til Enebakk. Litt praktiske forhold slik at alle er informert og forberedt på det som skal skje 1.Mai.

Deltakere: Det ser ut til at vi kan bli 30 svart-hvitt kledde karer.

Starttid: kl. 08:25:00. Sagene har fått oppsatt pulje sammen med Ullevål SK og Stovnerkammeratene. Ullevål og Stovnerkam. har kun fem stk. påmeldt i denne pulja, så jeg foreslår at vi tar kommandoen fra start og stiller oss foran i pulja. Vi kjører vår egen greie. Eventuelt ber om hjelp hvis det er krutt i beina deres mot slutten.

NB! Det er fortsatt mulig å etteranmelde seg, og det er bare å stille seg i Sagene-pulja før start.

Startnummer/chip: Alle må selv sørge for å hente startnummer på Oslo Sportslager, tirs-ons kl. 11-18.

Mål
: ca. 2:00 h, dvs. ca. 40 km/t i snitt. I fjor fikk vi en sluttid på 2:05 med motvind, dårlig seeding, færre ryttere og altfor høy fart i starten. Jeg har klokketro!

Det betyr at vi må kjøre hardt, men ikke at alle må kjøre hardt hele tiden. Spennet er stort og her er det lov å være ærlig med seg selv og legge seg i ”sekken” når man er sliten og når man skal innta næring. Vi skal ikke vinne og vi ønsker å få så mange som mulig samlet til mål, men har du problemer av noen slag blir du forlatt til ulvene som jakter bak. Man up og sørg for å ha utstyret i orden!

Transport og oppmøte: Det blir ingen fellestransport til Skullerud og startområdet, men legg gjerne igjen en kommentar hvis det er noen som skal sykle utover og vil ha selskap. Alternativer er t-bane og bil (det kryr ikke av parkeringsplasser der).

Starttempoet i Enebakk Rundt er høyt, så her lønner det seg å varme opp skal man klare å holde følge. Jeg vet ikke hvor hensiktsmessig det er med felles oppvarming, da det er mye småveier og sikkert trangt om plassen i området. Jeg foreslår individuell oppvarming (f.eks sykle ut). Oppmøte ved startbås senest kl. 08:20:00. Siste beskjeder vil bli gitt da.

Løypa:

Det er ingen store endringer i løypa siden i fjor, men vær OBS på veiarbeider i rundtkjøring ved Klemetsrud. Her har vi høy fart, er slitne og må roe ned! Sjekk e-post fra Ommundsen og hjemmesiden til IK Hero for mer info.

Rittstrategi og temporulle:

Vi stiller med solid strategi i år. Frode (Directeur Sportif), Bård (BB, tidl. formann) og Wien (roadcaptain 2013) har blitt enige om en plan.
Jeg (Wien) stiller som «sekkekaptein» (som i fjor). Det vil si at jeg ligger først i sekken og sørger for at friske bein kommer inn i rulla og slitne bein blir tatt ut. Jeg må hele tiden kommunisere med rulla slik at den holder et fornuftig tempo. Sekkekapteinen ligger konstant i en litt ugunstig posisjon og tar en del vind i tillegg til temposkifter. Resultatet er syre i hårfestene og hvitevarer på slep. Når jeg trenger litt pause stiller derfor Frode som sekkekaptein.

Bård tar jobben som rullekaptein og sørger for fart, moral, disiplin og rytme i rulla foran, samt kommuniserer med sekkekapteinen. Bård må også få lov til å ta pauser, så det er fint om noen melder seg som vara for den rollen.
Det er foreslått å etablere en master-rulle på 14-16 rutinerte mann (rytterliste kommer) som loser gjengen ut mot Lillestrøm, med den hensikt at vi ikke blir for mange kokker når puljen skal gjennom alle svinger og rundkjøringer ut av byen og at vi oppnår en jevn og høy fart i starten. Dette gir også en mulighet for de mindre rutinerte til å få ”gratis” oppvarming, slik at de har friske og sterke bein når farten virkelig skrus opp mot Flateby.

De fleste er fullt inneforstått med hvordan er temporulle fungerer, men vi kan jo likevel nevne noen tips og triks, slik at også sikkerheten er mest mulig ivaretatt.

Én ting er navn bak på hjelmen, en fint hjelpemiddel i stedet for å rope ”sist”.

Fint om alle kan fikse dette selv på forhånd. Svart sprittusj og store bokstaver på sportsteip er et hett tips.
Generelt sett er det som alle vet viktig å ikke rykke i rulla. Oppstår det luker tettes disse JEVNT. Kommer du i front holder du samme hastighet ved å legge noen ekstra watt i pedalene og sklir inn rett foran sidemannen så fort du får anledning og avlaster pedalene med noen watt. Dette har fungert veldig bra på de siste treningene, bra jobba folkens!
Vindretning avgjør om fartsrekken bør være på høyre eller venstre side, men siden vi kun har erfaring med at høyrerekken er fartsrekke foreslår jeg at vi holder på dette uansett.

Og for all del, å ligge foran i rulla innebærer stort ansvar. Da tenker jeg både på varsling bakover i feltet og å styre rulla med god avstand til hindringer, i god tid. Inn på ÈN REKKE ved forbikjøringer (noe det blir mindre av i år), vi skal ikke over i venstre kjørebane noen gang!

Spising, drikking og snyting/spytting foregår bakerst i rulla, spesielt hvis det ligger uønskede lag i sekken ;)

Har du noen spørsmål eller meninger, kom med de. Det er mye kunnskap hos medlemmene.

Lykke til alle sammen, dette blir helt mega, i tillegg er værgudene med oss i år også!

Mvh,

Wien (”roadcaptain” Enebakk Rundt)

33 Responses

 1. BB sier:

  Tre sikkerhetstiltak vi stresset søndag:

  1. Vi låser rulla med to tunge ryttere i front i bratte/krevende utforkjøringer (les: Klemetsrud, Rælingen-dumpa, utforkjøringer i Enebakk og Ytre Enebakk). Det gis beskjed.

  2. Ingen må inn i fartsrekka utenom tur – vent på at navnet ditt ropes (husk å merke hjelmen). Ellers ryker tilliten i rulla.

  3. Når det gis beskjeder, snakk klart og tydelig. Og gi gjerne ros.

 2. Fantastisk bra opplegg fra Wien, BB og DS – dette har alle muligheter til å gå ryddig og raskt for seg! SIkkerhet er som BB påpeker viktig og bør være overgripende holdepunkt. Håper å høre om null bajaskjøring i etterkant!

  Sist og ikke minst; SMIL underveis – ingen sure miner det er gøy å være glad – Duestien bhg –

 3. Beretta sier:

  Lederbil (nei, ikke følgebil som er forbudt) er på plass ved innkjøringen til kontorbyggene rett over gaten for startbåsen kl. 07.45. Det er mulighet for å legge klær og annet du trenger ETTER (ikke under) løpet i denne.

 4. Magnito sier:

  Suverent opplegg fra Wien, BB og DS! Er nesten så jeg begynner å få trua på å kunne henge med helt inn til Hauketo!

  +1 til Beretta for å stille som ledergarderobebil!

 5. Knutta sier:

  Blir etteranmelding på meg på Sportslageret idag, så da er jeg klar.
  Opplegget ser bra ut, godt jobbet boys!

 6. FroKol sier:


  Beretta:

  Lederbil (nei, ikke følgebil som er forbudt) er på plass ved innkjøringen til kontorbyggene rett over gaten for startbåsen kl. 07.45. Det er mulighet for å legge klær og annet du trenger ETTER (ikke under) løpet i denne.

  Suverent!

 7. Wien sier:

  Forslag til Master-rulle som settes opp fra start og som tar jobben ut mot Lillestrøm (30 min). Derfra blir det jevnlige utskiftninger (vent på klarsignal):

  1. BB (Bård Idås)
  2. SAF (Stein Arne Foss)
  3. Innflytter’n (Lars Martin Birkeland)
  4. ConteNegro (Marcus Leibold)
  5. Lille-Anders, Havregampen (Anders Røynås)
  6. Sagan (Peter Madel)
  7. Nordboer (Olav Magnus Moen)
  8. Knutta (Knut Erik Haugen)
  9. FroKol (Frode Kolvik)
  10. Magnito (Magnus Jordal)
  11. Thorst (Espen Thorstensen)
  12. Svante (Jonathan Studsrød)
  13. Dala (Mattias Dahlberg)
  14. Jørsa (Jørgen Sørensen)
  15. AJ (Anders Juell)
  16. TT (Tom Lund)

 8. Wien sier:

  Tilfeldig rekkefølge btw.

 9. Havregampen sier:

  Synes det er utrolig sært og ikke stå med åpne armer for bidrag fra rytter som f.eks Geir Kjær, Trond Ristvedt ( Ullevål SK ). Begge karer på 50 + med 1000 vis av mils erfaring og kjørestyrke bare de beste av våre ryttere kan matche. Det er så vidt jeg kan se kun Rye som stiller med et rent klubblag i denne konkurransen. Også glad for at ikke Stovner kam. har vært like strenge de årene vi har vært 3-4 mann fra Sagene som har vært med dem.

 10. ArniLar sier:

  Jeg har kjent meg ganske sterk på treninger og er veldig åpen for å stå i rulle fra start. Vet ikke hvordan utvelgelsesprosessen foregår, men mine tanker om det..

 11. Wien sier:

  Havregampen: Det er flere lag som stiller med egen pulje (Rye, Frøy, HCK, Moss, Torshov etc.) og når vi er såpass mange og såpass sterke som vi er, synes jeg ikke det er utrolig sært å kjøre egen greie. Jeg ser på det som en ekstra morsom bragd og en ekstra hyggelig dag på sykkelen hvis vi alene som lag klarer målsetningen med den strategien vi har satt. Vi kan jo se an først hvor mange av de fem som faktisk dukker opp og ta en prat med de om våre tanker.

  ArniLar: Flott at du er gira! Det er mange sterke som ikke er en del av forslaget til Master-rulla. Sånn sett har vi et luksusproblem. De som ikke er tatt ut til master-rulla skal uansett få lov å bidra i massevis, men vi ønsker å sette et tak de første par milene. Det kan godt skje endringer i oppsette på rittdagen av ymse grunner også, så ikke fortvil.

 12. Magnito sier:

  Godt å se dere tok det noenlunde rolig på trening i går, tipper beina er friske og spreke på alle sammen i morgen! Referat fra taktikkpraten hadde vært interessant.

  Siden jeg ikke fikk anledning å delta i går og det ikke har vært nevnt tidligere i tråden, vil jeg gjerne slå et slag for rolig kjøring i bakker. Som en av tungvekterne i feltet føler jeg at har mye å bidra med på flata og nedover, mens det må brukes veldig mye mer krefter oppover.

  Når det er sagt er jeg stor tilhenger av fart inn i bakken for å unngå trekkspill, men så lenge kneika er lenger enn at vi ruller over på momentum så kan man kanskje roe litt ned. Typisk bakkene ut fra start, litt før og etter Ytre Enebakk og deromkring..

  Min mening er i alle fall at det ikke er i motbakkene vi gjør dette rittet…

 13. Wien sier:

  Referat fra gårsdagen.

  1. Rulle kan vi. Vi er sterke, det flyter greit og vi er flinke til å kommunisere («navn» evnt. «sist»).

  2. Sekkekapteinen blir liggende på høyre side, ikke venstre (det er grisetungt).

  3. Inn i rulla: Ingen går inn i rulla uten klarsignal. De i rulla må kunne stole på at sist betyr sist, og det blir kommunisert tydelig når ny mann skal inn i rulla. «Ny mann i rulla NN», ny mann sklir inn bak han som er på vei over i fartsrekka. Husk å si navn/»sist» når du går inn i rulla. Hvis ikke sekkekaptein er der, må vedkommende rope selv.

  4. Ut av rulla: Vi forsøkte oss på tegn, men det ble kaos. De som vil ut av rulla sklir ut til venstre i god tid og legger seg inn bakerst i sekken.

  5. Forsere i sekken: Ligger du bakerst og vil frem til rulla, kommunisér med de foran deg så de kan slippe deg frem. Vi trenger friske bein foran.

  6. Jeg synes vi var ganske flinke til å ta det rolig i bakkene. Grensen mellom fart inn i bakken og når man låser rulla er vanskelig. Sekkekaptein/rullekaptein kommuniserer tydelig, men det er lov å tenke sjæl. Med så mange i feltet må man også minst 15-20 meter over bakketoppen før man kan begynne å dra igang rulla igjen. Å tette luker over bakketopper er ikke gøy.

  7. Noen av de største gutta kjører for fort når man kommer i front av rulla og noen synes fortsatt det er greit å spurte når det blir luker. Spurter du inn luker eller er ukonsentrert blir du plassert i sekken.
  Luker tettes kontrollert!

  8. Vi låser rulla på 16-18 mann den første halvtimen. Da går rulla sin gang og den lever sitt eget liv. Sekken styres av sekkekaptein, men her byttes det hyppig slik at ikke noen sliter seg helt ut (det er veldig tungt å ligge først i sekken). Med en sekk på 12-14 mann foreslår jeg å bytte i front hvert 2 min. Motsatt vei enn det de viser som «To-par» i linken under:
  http://kolbotnsk.com/index.php/tips/154-tips-til-sykling-i-qrulleq

  Det var ikke så lett å omsette teori i praksis i går, men jeg har klokketro på at dette skal gå bra i morgen. Så lenge alle bidrar i rulla, kommuniserer, gir tegn, spiser godt, tenker på de rundt seg og passer på å ha det gøy, så blir dette kjempebra! Lykke til alle sammen!

  NB! HUSK Å SKRIVE NAVN PÅ HJELMEN (GJERNE SKRÅTT BAK)
  NB! ROLIG NED MOT KLEMETSRUD, ÉN REKKE GJENNOM RUNDKJØRINGEN.

 14. Knutta sier:

  Noen som skal sykle til start i morgen fra Sandakerområdet?

 15. BB sier:

  Husk: Målet for laget er 2 timer. Det er et tøft mål, som alle må bidra til. Rulla bør telle minimum 16 mann hele veien. Blir rulla mindre mot slutten, må folk fram fra sekken for å ofre seg for laget selv om de er slitne. Sekken eksisterer ikke for sekken, men for at rulla skal få hvile og at laget når målet.

 16. KJT sier:

  Lykkepille i morgen alle Sagene kamerater 🙂 er med dere i ånden.

 17. FroKol sier:


  Knutta:

  Noen som skal sykle til start i morgen fra Sandakerområdet?

  En gjeng sykler fra Muselunden 07:00.

 18. Lykke til karer – kjør med stil og i ekte Sagene-ånd!

  Glem ikke å ha det kjekt – ikke så fryktelig alvorlig dette her:-)

 19. Magnito sier:

  Satser på å stille ved muselunden kl07:00. Som må kunne sies å være avsindig tidlig!

 20. Jørsa sier:

  Takk for en fin fin tur rundt Enebakk i dag. Det var stas å sykle med en så bra gjeng. Litt over målet men på 2.03 er bra i vindværet og bare 8 min bak vinnerene!

 21. Thorst sier:

  Takk for turen! Utrolig gøy at det gikk så raskt som det gjorde. Første album ligger ute allerede, og mange fine bilder av sagnens 1.mai-tog: https://plus.google.com/photos/106861711081654928456/albums/6008367368852208625/6008368251059248306?authkey=CMCDjP21jovrtAE&pid=6008368251059248306&oid=106861711081654928456

 22. Nordboer sier:

  Hvis jeg leser resultatene riktig, har vi slått HCK med 18 fine sekunder. Bra kjørt gutta!

 23. Magnito sier:

  Her det også et par bilder av Sagenetoget, og opptil flere av ensomme Sageneryttere…
  https://plus.google.com/photos/104845167639187231442/albums/6008566139591255521
  Takk for turen så lenge det varte, sterk jobbing gutta!

 24. Beretta sier:

  Gratulerer med sterk kjøring, så vidt jeg kan se av resultatene er BoC og Frøy de eneste klubblagene foran på lista 🙂

 25. BB sier:

  Bra laginnsats! Mange ofret seg og bidro i rulla – klar forbedring fra ifjor. Sterkt at 16 mann satt med nesten helt inn. Med litt jevnere kjøring fra start kommer vi under 2 timer neste år!

 26. ConteNegro sier:

  Gratulasjoner til alle som bidro i Sagene-rulla 1. mai og viste lojalitet ovenfor klubben. Dette var en sterk lagprestasjon (akkurat som det skal være i et lagtempo). Stor takk til kapteinene BB og Wien som hadde stålkontroll på rulla og som viste seg å være gode motivatører også! Takk til en sprek DS og ikke minst takk til Beretta som loset oss gjennom trafikken i Enebakk. Vi skylder ham mye for det!

 27. FroKol sier:

  Vi skal være godt fornøyd med egen innsats. Selv om vi ikke kom under 2t tenker jeg at vi likevel nådde 95% av målsetningen: Vi kjørte som et lag hvor alle kjørte det de hadde for å bidra, flertallet var med nesten hele veien rundt, det var god stemning i feltet – og vi hadde det gøy! Tok meg selv i å smile stort flere ganger når jeg kikket meg rundt og så Sagene vise hva vi er gode for.

  Litt mindre vind og vi kommer lett under 2t neste år.

  To suksessfaktorer underveis var BB og Wiens eminente styring av rulle og sekk. Takk for innsatsen underveis, og ikke minst i forberedelsene. Kudos til begge!

 28. ArniLar sier:

  Takk for en rolig tur Torsdag (not). Hadde snittpuls på 168, mistet både baren og gele’n i bakken, og hadde til tider vondt. Første rittet mitt utenom en runde over fjellet i fjor, så er fornøyd bare med å henge inn. Mange som skal ha KUDOS for god innsats:-)

 29. Wien sier:

  Tusen takk for tidenes innsats fra alle, jeg er dritstolt av laget! 2:03 står det respekt av når man ser at bestetiden var ca. 3min dårligere i år enn i fjor. Selv møtte jeg veggen opp til Nordstrand og fikk to min i sekken, men forbedret meg med seks sekunder fra i fjor, så jeg er fornøyd!:) takk til ryttere, ledebil og arrangør for en flott dag på sykkelen!

 30. FroKol sier:


  FroKol:

  Vi skal være godt fornøyd med egen innsats. Selv om vi ikke kom under 2t tenker jeg at vi likevel nådde 95% av målsetningen: Vi kjørte som et lag hvor alle kjørte det de hadde for å bidra, flertallet var med nesten hele veien rundt, det var god stemning i feltet – og vi hadde det gøy! Tok meg selv i å smile stort flere ganger når jeg kikket meg rundt og så Sagene vise hva vi er gode for.
  Litt mindre vind og vi kommer lett under 2t neste år.
  To suksessfaktorer underveis var BB og Wiens eminente styring av rulle og sekk. Takk for innsatsen underveis, og ikke minst i forberedelsene. Kudos til begge!

  Ikke minst takk til Beretta for lederbilen!

 31. Sagan sier:

  Jeg må skrive en kommentar også! Jeg var kjempe fornøyd med ritt. Alle involverte syklet på 110%. Ledelse (Wien) hørte jeg også da jeg kom hjem :). Rolig, rolig :).
  Jeg takker for fine opplevelser og hyggelige gjeng som er ikke lett å treffe.

 32. Wien sier:

  Hehe, jeg måtte roe ned kjempekreftene i rulla noenganger for at sekken skulle klare å henge med over bakkene. Bra kjørt, Sagan!

 33. TT sier:

  Gratulerer gutter, imponerende. Tenk hva som blir mulig med enda mer samtrening i forkant 🙂

Legg igjen en kommentar