Latest news from the board

Styret gjennomførte noe smått historisk sist uke. Tirsdag 3. juni satte styret seg ned på et sitteunderlag mykere enn normalt, med fullstendig statisk infrastruktur som ramme og i mer eller mindre sivilisert bekledning. Vi gjennomførte årets første styremøte.

Sagene Ifs kontor ble ansett som egnet location og et bortimot fulltallig styre troppet opp klare for engasjerte og heftige diskusjoner i Sagene Sykkels navn.

Serverer her er «lite» resyme for de spesielt interesserte av hva som ble besluttet på møtet – enjoy:

(kommer egne nettsaker på mange av underpunktene etterhvert)

Medlemsoversikt og egenandeler

Kasserer kunne informere om at vi per nå har 106 registrerte medlemmer. Vi vokser stadig. Det er ikke store restanser å snakke om da alle våre medlemmer er etterrettelige folk som vet å gjøre opp for seg. Styret konkluderte samtidig at etterfølgelsen av nye vedtekter fram til nå har vært tilfredsstillende. De aller fleste er flinke på å bruke riktig klubbenevnelse og de fleste er og flink på å ikle seg Nord-Europas feteste klubbdrakt når man er ute og representerer klubben i rittsammenheng. Styret er altså tilfreds, men slenger samtidig ut for ryddighetens skyld at Sagene IF Sykkel sin klubbtrøye skal benyttes i ritt og klubbenevnelse skal være Sagene IF Sykkel, eventuelt Sagene IF Sykkel / Arbeidsgiver.


Triatlon i Sagene IF Sykkel sa du?

Sagene IF Sykkel har som nok mange av dere vet, det praktiske og organisatoriske ansvaret for Sagene IF sin triatlonavdeling. Det ansvaret sa vi ja til allerede i 2012, ment som en tjeneste overfor idrettsforeningens hovedstyre, uten at vi har gjort særlig mye mer med den saken siden da.

Styret besluttet derfor følgende retningslinjer for triatlon;

 • Triatlon skal anses som en tilleggsaktivitet i Sagene IF Sykkel for våre medlemmer, og regnes ikke som en frittstående idrettsgruppe i seg selv.
 • Treningsavgift for triatlongruppa forblir derfor kr. 0,-
 • Medlemskap i triatlongruppa skal skje med utgangspunkt i medlemskap i Sagene IF Sykkel.
 • Triatlonavdeling skal hete Sagene IF Sykkel i alle offisielle register.
 • Vedtekter for Sagene IF Sykkel gjelder for triatlongruppa, hvor da retningslinjer for draktplikt og klubbenevnelse ivaretas gjennom disse.
 • Det legges ikke opp til eget treningsopplegg for triatlonmedlemmene utover fellestreningene som tilbys gjennom Sagene IF Sykkel.

De nye retningslinjer for triatlongruppa skal legges til nettsiden der hvor øvrig medlemsinfo for Sagene IF Sykkel står.


Sportslig opplegg og klubbmesterskap

Vår eminente Directeur Sportif kunne tilfreds konkludere med at Sagene IF Sykkel har grunn til å være fornøyd med starten av årets sesong. Det var bra oppmøte på KM rundbane, og Enebakk Rundt ble gjennomført med en sluttid rett over fastsatt ambisjon, men hvor laget kjørte kompakt og bra kollektivt. Nordmarka Rundt gikk og unna i nice fashion. Alt i alt en fin første del av sesongen

For Tyrifjorden Rundt valgte styret å gå bort fra lagtempo-kjøring til fellesstart-fokus. Det ble og diskutert praktisk gjennomføring og logistikk i sammenheng med Lillehammer-Oslo. Egen sak kommer på dette senere.

Styret tok opp en bekymring knyttet til arrangering av våre klubbmesterskap, med bakgrunn i den positive problemstillingen av at vi begynner å bli mange deltakere på disse. Det kan skape utfordringer knyttet til grad av organisering. Styret besluttet at man skal se på tiltak for å samspille mer med omgivelsene når klubbmesterskapene begynner å få en viss størrelse. Blant annet vedtok man:

 • At styret må komme opp med alternativ trase til KM Landevei.Vi tar gjerne i mot gode innspill i denne saken.
 • At det under arrangering av KM Grusbanking, skal ligge en EL-sykkel foran feltet og vennligsinnet varsle andre markabrukere om at det pågår en episk kappestrid i Sagene-regi og at de gjerne må stoppe opp og heie det de orker.
 • At bukkestyre forbys på KM grusbanking. Så der gikk drømmen om CX-bruk i vasken for dem det måtte angå.


Sommeravslutning 1. juli!

I lys av at det stadig kommer til nye medlemmer, og at det har kommet forespørsler fra folk som gjerne kunne tenkt seg å sosialisere med andre medlemmer av sykkelsete, tok styret dette med inn i en diskusjon om å arrangere sommeravslutning for Sagene. Denne skal være av uformell og sosial karakter. Denne arrangeres 1. juli på Grefsenkollen Restaurant kl. 19.45 (matservering stenger kl.20.00) Det legges opp til en valgfri fellestrening i vår kjære lekegrind – Grefsenkollen i forkant for dem som ikke trenger å være velduftende hele kvelden. Egen nettartikkel kommer.

Det ble samtidig besluttet å gå for fjorårets suksess med Trafoen på Torshov som venue til sesongavslutningen etter Nedenom og hjem. Marcus – you the man!


«Code of conduct»

Styret diskutert hvorvidt man burde utarbeide noen enkle kjøregler for Sagene IF Sykkel, med den hensikt å skape trygge og forutsigbare holdepunkter for medlemmene ved deltakelse på fellestreninger og ritt. Styret valgte å gå videre med dette;

Sagenedrakta skal gi folk gode assosiasjoner gjennom medlemmer som opptrer respektfullt og realt!

More to come i egen nettartikkel senere.


Trimtex-avtale

Ikke alt har vært bra med kvaliteten til enkelte av klesartiklene som Trimtex leverer. Det ble i den forbindelse tatt opp pro/contra for videreføring av Trimtex-avtalen og hvor aktuelt det var å sondere markedet for andre aktører. Etter en runde gikk styret inn for å fortsette med Trimtex ut året og gjennomføre en ny bestillingsrunde i august. Styret kommer likevel til å yte press overfor Trimtex om å se på forbedringspotensial innenfor avtaleperioden. Vi krever jo intet mindre enn den beste kvaliteten for bunaden vår.


Sagene stæsj og Stormester-markering

Flere ryddige regelryttere har og forespurt styret om det legges føringer på viktige ting som standardisert fargevalg på diverse sykkelbekledning, sokke-lengde mm. Samtidig har det kommet inn ønsker om at man på bedre vis og i ekte sykkel-ånd, hedrer vår Stormester på en verdig måte.

Vedrørende Stormester-symbol går vi for et symbol ala verdensmesterlinje på trøyearmen. Det blir bra!

Når det gjelder Sagene-stæsj gikk styret kun inn for å legge opp til retningsgivende holdepunkter knyttet til fargebruk ved følgende artikler:

 • Hvit hjelm
 • Hvit caps
 • Hvit flaske
 • Hvit/gjennomsiktig regnjakke

Så blir det spennende å se om denne går greit igjennom hos medlemmene eller om det danner grunnlag for en kommende årsmøtesak🙂


Arrangere eget sykkelritt

Styret besluttet at Sagene IF Sykkel bør vurdere et eget ritt som skal ha særpreg og være enkelt å gjennomføre. Styret åpner for å be om dugnadsbistand fra øvrige underavdelinger i Sagene IF. Folk må gjerne komme med forslag.


Instagram – en del av julebordkåringene

Styret besluttet at bilder på Instagram med #sagenesykkel skal bli en ny kåring til julebordet. Bildet skal inneholde synlig offisiell Sagene IF Sykkel effekt. Styret utnevner en jury som plukker ut et ikke definert antall bilder, det stemmes over på julebordet. Egen nettsak kommer på dette senere.

Dett var dett, møtet er hevet.

9 Responses

 1. ConteNegro sier:

  Takk til Mr. F to the T to the F for særdeles bra referat fra styremøtet! Alltid interessant å få vite hva «de der oppe» diskuterer ;D

  Trafoen er dessverre bokket den 7.9. (dagen der Nedenom og hjem går av stabelen), men jeg kan gjerne booke lokalene til fredagen/helgen etter?! Innspill mottas med takk!

 2. Magnito sier:

  Fint referat, bra å få en liten oversikt over aktuelle ting i styre og stell.

  Dersom det blir aktuelt å sondere terrenget etter andre tøyleverandører; hva med å prøve å få til Assos customtøy? Da begynner vi virkelig å snakke fete drakter! ;p

  Kunne også fått til enhetlig hjelmbruk ved å sjekke med landhelmets.no om det hadde gått an å få hvite stropper med rød stjerne på, eller til og med en enda mer customized Sagenehjelm? Ville vært stilig.

 3. PCH sier:

  Erfaringen med Landshelmet for min del er at passformen på hjelmen ikke er godt, og at byggkvaliteten ikke akkurat er i Asoss-klassen.

 4. Herlig med innspill til styrets arbeid – som dere leser av referatet behandler vi disse med største seriøsitet 🙂

 5. Svante sier:

  Er det mulig å få kjøpt Sagene IF Sykkel- drikkeflasker?

 6. Langpilsen sier:


  Svante:

  Er det mulig å få kjøpt Sagene IF Sykkel- drikkeflasker?

  Ikke per i dag, men vi er i gang med å innhente tilbud for en ny bestilling. Det kommer mer info så følg med.

 7. TubuLars sier:

  Hei Styret!

  Dere gjør en flott jobb!
  Kort og konkret innspill; kunne vi fått på plass en liten «børs» på nettsidene, der medlemmene kan legge ut sykkelrelaterte artikler for salg eller ønsket kjøp?

  Ha en flott søndag alle.

  TL

 8. TT sier:

  Tubulars, innenfor den rammen sidene er tuftet på, har vi allerede en børs. Man legger rett og slett ut en ny post i kategori Børs med det man vil selge/kjøpe. Og husker å kommentere når det er solgt.

  For å få dette lettere tilgjengelig, oppdaterer jeg Aktuelt boksen oppe til høyre med en Børs link.

 9. TubuLars sier:

  Ah, min feil. Tar kjempekritikk.

  Takk, TT!

Legg igjen en kommentar