KM Landevei 2014 – Resultater

KM Landevei 2014 - Briefing før startSom Yrs værradar hadde antydet gjennom hele dagen ble KM Landevei 2014 avviklet under mindre trivelige forhold. 27 ryttere stilte likevel til start, og med lukten av varmekrem i lufta rullet feltet avgårde bak masterbilen. Planen var 2,5 runde med master, men allerede etter 1,5 begynte masterbilen å bli utålmodig og støtet på feltet. Masterbilen ble kjørt inn og feltet fortsatte sin rolige runde. Rolig ble det imidlertid ikke en runde senere når starten gikk. Farten økte betraktelig utover i rittet, her var det mange sterke bein som ville kjøre.

Det ble et ritt som et ritt skal være, med støting, hard kjøring og spurt, i det som viste seg å være en løype Sagene verdig. Deltakere oppfordres til å komme med sine egne rittrapporter og inside info fra feltet i kommentarfeltet under. DS nøyer seg med å gratulere Svante med seieren, og legger samtidig spurttrening inn som fast innslag på fremtidige treningsøkter.

Stor takk til samtlige som stilte som funksjonærer! En nødvendighet for å avvikle KM.

Resultatliste (Stormesterstillingen er oppdatert – husk at flere allerede har tre tellende poengsummer, og kun kan øke totalsummen ved å forbedre dårligste resultat i gjenstående KM)

Startnummer Navn Alias Plassering
20 Jonathan Martin Studsrød Svante 1
31 Frode Kolvik Frokol 2
32 Brede Arntsen Langpilsen 3
14 Tom Richard Lund TT 4
22 Per Nord Pedro 5
5 Knut Erik Bakketun Haugen Knutta 6
2 Arnstein Larheim Arnilar 7
10 Jørgen Sørensen Jørsa 8
16 Geir Henning Lund Prinsen 9
13 Espen Thorstensen Thorst 10
4 Anders Røynås Havregampen 11
18 Helge Kolstad Naboen 12
6 Magnus Wien Klæboe Wien 13
30 Jørn Haanæs Jørn 14
23 Atle Kvien Pottesur 15
15 Sigurd Steinsund Pedersen Siggen 16
11 Anders Juell AJ 17
7 Peter Madel Sagan 18
1 Christopher Einarsrud Chris 19
17 Espen Kildebo Jensen Kildebike 20
28 Sverre Stræth Geronimo 21
25 Marcus Liebold ConteNegro 22
8 Bjørn Tscherning Hjulstad Hallingsokken 23
29 Jørn Rømo Wiggo 24
24 Markus Stellander Mstellan 25
27 Bjørnar Saursaunet LoneRider 26
12 Jan Sverre Asmyr JSA 27
9 Årstein Skjæveland TeddyF DNF
3 Lars Martin Birkeland TubuLars DNS
19 Jørn Henrik Andersen Hasle-Jørn DNS
21 Olav Magnus Moen Nordboer DNS
26 Per Otto Oppi Christiansen POOC DNS

Video spurt.

KM Landevei 2014 - Svante beundrer den fiktive gullmedaljen - © Nordboer KM Landevei 2014 - ArniLar skjuler totten - © Nordboer KM Landevei 2014 - Jørn forklarer det tidlige bruddet - © Nordboer KM Landevei 2014 - Kake og god steming etter målgang - © Nordboer KM Landevei 2014 - Langpilsen kan tall - © Nordboer KM Landevei 2014 - Siggen - © Nordboer

14 Responses

 1. BB sier:

  Sekretariatet beklager at det i sin grenseløse naivitet ikke forutså at denne løypa skulle ende i massespurt, og dermed også i år klarte å knote med resultatene. Finishen var så tight at det var vanskelig å skille selv med HD-video. Sagene IF: Too fast for GoPro!

 2. Jørsa sier:

  Selv med støle bein etter lørdagens uvante konkurranse var jeg bestemt på at det skulle kjøres hard i denne løypa. Jeg vet at jeg ikke er noen spurter så målet var å sørge for færrest mulig i en evt. spurt. Fikk gå ut i 3. runde og var vel i solo nesten en runde. Når feltet passerte meg på toppen av langbakken, var det deilig å kunne slappe av litt tenke jeg, men FroKol og Prinsen var klare for å stikke over toppen så jeg beit meg fast. Å nei. Det skulle imidlertid vise seg at det var vanskeligere enn antatt å kjøre fra resten nedover. Det ble forsøkt på begge påfølgende runder. Det som skjedde var at gruppa ble mindre og vi endte vel med 10 mann i spurt. PS: Jeg har lest at det er 15 Watt å hente ved å shave legga, og da jeg har representable mengder hår på mine, kunne ikke en spurt mot glattbarberte legger gå bra. Men hvilken plassering kunne jeg egentlig fått dersom legghårene mine var borte? Uansett er jeg kjempefornøyd.
  Takk for en herlig kveld alle sammen, jeg storkoste meg og takk for at alle kjører med hode og kontrollert. Det var en god stemning i går både hos ryttere og funksjonærer.

 3. Gratulerer til Svante for seieren og for å demonstrere at han er Sagenes ukronede spurtkonge.

  Selv måtte jeg kaste inn håndduken så og si rett etter master grunnet migrene. Litt kleint å sykle med flimmersyn under gårsdagens rådende forhold.

  Regner med alt gikk pent og pyntelig for seg og at alle kom helskinnet igjennom rittet.

  Kudiooos til DS for gode forberedelser og for å ha samlet et historisk sterkt støtteapparat.

 4. TT sier:

  Slenger meg på gratulasjonene til Svante, en ikke helt uventet vinner – behersker både bakker og spurt meget bra – grattis! 🙂 Fortjent 2. plass til FroKol også som viste mye kjørevilje gjennom rittet. Morsomst var det dog å se Langpilsen spurte inn til 3. plass, fikk æren av å se det på svært nært hold, makan til høy frekvens er det lenge siden jeg har sett 😀

  Mange flere som fortjener kudos også, mye bra kjøring, og ikke minst støtteapparatet og publikum 🙂

  Egeninnsatsen var noenlunde som forventet. Visste jeg kom til å slite i bakken hvis det ble satt fart der. Og forstod tidlig at å stikke fra nedover/på flatene ville bli umulig. Ble med en liten test i tredje runde. Fart opp bakken ble det først satt på siste runden, og etter å ha brukt opp spurtkreftene på å tette igjen luken som oppstod over toppen, holdt det altså kun til å få med seg spurtoppgjøret fra ganske grei posisjon 🙂

 5. Langpilsen sier:

  Først grattis til Svante for oppvisning i sprint og FroKol for imponerende avslutning til tross for konstant herjing i front av feltet gjennom hele rittet. Så en STOOOR takk til TT for at han lot meg kuppe 3de plassen med 4 cm – hakke sove et sekund i natt 🙂

  Ellers vil jeg si at Sagene stiger i gradene som klubb. Makan til oppmøte av tilskuere og løypemanskap har neppe noen av dagens aktive medlemmer opplevd før. Dette er et tvers igjennom hyggelig gjeng som det er stor stas å kappsykle med. Takk hele gjengen!

 6. Svante sier:

  Takker for heder og ære! Klubbmester landevei i Sagene står høyt i kurs. Spesielt gøy å vinne når man får slå så mange sterke ryttere! 😀

  Kan gi et kort innblikk for hva som foregikk under hjelmen til startnummer 20 de siste minuttetene av rittet:

  Hadde en klar plan om å ligge langt fremme i nedoverkjøringen og svingene ned mot maridalsveien for å kunne reagere på eventuelle støt. Det ble litt smårykking over siste kulen før bakken ned til 90 grader`n, hvor jeg hadde bestemt meg for å ikke ligge blandt de 2 første. Så når Frode snek seg opp på siden før bakken, passet det bra å slippe han inn forran :p.

  Rundt svingen lå jeg, som jeg ville, som nr 3 da Frode rykket til igjen. Prinsen og jeg kikket på hverandre, men ingen reagerte. Da luken til Frode begynte å bli for stor tapte jeg kampen om å være den kaldeste og tenkte at nå sitter jeg i uløkka, som Paasche sier. Nr 2 med litt for langt igjen.

  Jeg var oppe i ryggen til Frode og pluteslig så stoppet alt opp. 300 m igjen til linja. Alt for tidlig å gå. Jeg var sikker på at nå hører jeg snart den karakteristiske lyden av høyprofil i kjapp svisj-svosj lyd på alle kanter. Men før jeg rekker å bekymre meg noe mer rykker Frode til igjen og jeg er kjapp med å ta hjulet. Idet det begynner å gå slaagt oppover krummet jeg nakken og gikk ut på siden og tok sikte på linja.

  Stor takk til arrangør og hjelpemannskap. Føltes trygt å kjøre hele veien til tross for våt veibane og møtende trafikk. God innsats!

 7. ArniLar sier:

  Min erfaring fra den regnfulle gårsdagen: Starten går og i 2,5 runder er det en veldig hyggelig tur. Brått blir farten satt opp og jeg kjenner bena er gode og bestemmer meg fort for å ikke slippe. Ikke slippe for enhver pris da jeg vet at jeg har en bra spurt. Det holder til siste 300meter av siste bakken. Da kjenner jeg 83kg sliten mann er tungt å flytte. Jeg ser også at Tom og Knutta er i samme båt da de første 6 sklir litt fra. Som for Tom blir bakkene hele veien ned en Kamp for å få kontakt og Knutta og jeg får det til omtrent i bånn og klarer oss fast til det går ut på Maridalsveien for siste gang. Bli liggende helt bakerst og prøver å avansere opp bakken. Men med puls allerede på 90% mister jeg nok mye av killerinstinktet og gjør en halvhjertet spurt inn til en grei 7 Plass. Hadde langt skumlere planer, men beina ble for tunge. Jeg ser at jeg har mye å hente i å kjøre bedre nedover da jeg, med vilje, lager luker og tar vind for sikkerheten. Kanskje litt for ivrig i å være først opp bakkene de første 6 rundene.. Watch out next year! Da har jeg flere mil i beina og mer erfaring!! Tross alt første år på sykkelen i år.

 8. Wien sier:

  Et lite referat fra oss i forfølgergruppa også, for bak 12’er-teten var det drama på høyt nivå!
  Etter en fartsøkning på tredje runde var vi nok en fem-seks mann som måtte opp i rød sone for å holde følge over bakkekulen når Tom (?) satte fart nedover. Klok av skade støtet Jørn ved runding for forhåpentligvis å få en liten luke opp i bakken, uten at resultatet ga så mange meter. Fjerde forsering opp bakken ble tøff, men feltet ble hentet nedover.
  En stemme i hodet fortalte meg at det kom til å gå til h$%& i runde fem. Om det gjorde. Wien, Jørn, Pottesur og Siggen havnet i bakleksa og så var utforjakten i gang med Jørn i førersetet. Jeg og Jørn skled unna og startet jakten på teten sammen. Sekundering fra Studenten og BB fortalte oss at vi hadde 15 sekunder å ta igjen. Det klarte vi akkurat ikke før teten for sjette gang angrep bakkene. Herfra skjønte vi hvor det bar, så resten handlet om å redusere tidstapet og å holde de andre bak oss. KM Sagene, alltid tøft og alltid morsomt! Tusen takk til alle funksjonærer som passet på oss og oppmuntret oss underveis!

 9. Pedro sier:

  Tusen takk for et knallbra arrangement, og grattis til vinneren og alle andre som deltok! Dette var min debut i Sagene KM-sammenheng, og det ga definitivt mersmak. Synes jeg så noen fotografer i veikanten underveis, kan vi forvente å se noen bilder eller videosnutter etterhvert?

 10. TT sier:

  Godt tenkt Pedro – er det noen som har bilder eller video fra KM å dele, men mangler egnet sted å laste de opp, send de til kasserer, så vil de beste bli lagt ut nederst i artikkelen.

 11. Langpilsen sier:

  Jeg kunne gjerne tenke meg filmen fra målgang i slow motion 😉 Ble jo filmet fra masterbilen underveis også.

 12. Nordboer sier:

  Evig eies kun det teipte. Jeg har ikke rukket å gå gjennom alt enda, men det ble masse film. Målgang skal jeg få ordnet kjapt. Resten kommer i en mer forseggjort versjon.

 13. Atleten sier:

  Et kjapt referat fra sidelinjen, et sted jeg har blitt vant med de siste 9 mnd. 🙁

  Jeg rekker å se «noe de kaller Master»(JSA sine ord), hvor jeg ser at flere sleit med å holde farten opp Sandermosveien. I neste runde ser jeg Jørn strekke feltet i første stigning. (eller som Jørn selv sa det etterpå, jeg måtte lede mens jeg kunne) Feltet på ca 15-17 har han på en lang armlengdes avstand. Så i neste runde kommer en kar med bosted Tonsenhagen/Årvoll selvfølgelig først ned i dumpa med ei solid luke(20-30sek).(Jørsa for de som lurte) Forfølgerne/hovedfeltet ledes ann av brødrene Lund.

  I neste runde står jeg på løypas høyeste punkt hvor jeg forventer å se Prinsen enten alene eller drassende på en liten gjeng. Jeg ber samtidig junior holde et godt øye etter en liten kar med gul hjelm som i følge ryktene skal befinne seg et sted i hovedfeltet. Mannen er tidligere stormester, Langpilsen.

  Feltet som kommer er overraskende stort og taktikken jeg ga gratis til Prinsen før rittet er ennå ubenyttet.

  De lengste mennene har nå plassert seg bakerst i hovedfeltet og jeg er gledelig overrasket over å se stisyklist Thorst der sammen med de andre lange mennene.

  På den siste runden har jeg plassert meg i den siste lille stigningen fra Eika mot Mardalsveien. Feltet er fortsatt relativt stort, men slår litt sprekker når FroKol og Langpilsen setter fart på opp bakken. Når rytterne dundrer forbi ser et ur som at det skal stå mellom 6-7 mann. De siste 4-5 ser preget ut av tempoet.

  Spurten er jo beskrevet av andre, men jeg skjønner av bildene at den eneste som aldri så preget ut noe sted var Svante.

  Vell kjørt alle mann.

  Dagens mest offensive rytter må bli Jørsa og dagens løypevakt må være bikkja i bakken. Eieren hans må vi skaffe et annet flagg til neste gang. 😉

  Alt jeg beskriver over er sett gjennom ei linse med en litt utålmodig 9 åring som co-pilot så beklager om jeg roter noe. Bevisene er her: https://www.icloud.com/photostream/#A55n8hH4SszrA

  og bruker ikke Hallingsokken strømmens beste bilde
  som profilbilde blokker jeg han som venn på FB. 😉

Legg igjen en kommentar