(Soigneur)rapport Vattenfall Cyclassics 2014

Mens de fleste av rytterne i Sagene holdt på å finpusse Birkenformen, dro sportsdirektøren FroKol, Magnito og ConteNegro den 22.8. til Hamburg for å bli med på årets utgave av Vattenfall Cyclassics. Grunnet sykdom hadde sistnevnte rollen som soigneur, reiseleder og altmuligmann, mens FroKol og Magnito skulle ha fult fokus på syklingen og det å gi alt for Sagene!

Trioen leide en liten leilighet i et av Hamburgs fineste strøk – det flotte Flottbek – og som viste seg til å være helt perfekt til formålet. Den lå nemlig ikke bare i et meget stille og rolig nabolag med gåavstand til gode kaffeer og restauranter, men lå også i umiddelbar nærhet til Cyclassics-løypa, slik at FroKol og Magnito kunne foreta en omfattende rekognosering av løypa og det som ville vente dem noen dager senere. Både fredag og lørdag før rittet ble rekognoseringsturene forresten avsluttet med å sette noen KOM’er rundt omkring i Hamburg – dette i tråd med god gammel Sagene tradisjon!

Selve rittdagen måtte trioen stå opp grytidlig for å rekke til start kl 07.40. Det var perfekte værforhold – rundt 20 grader og for det meste sol. Av hensyn til soigneuren ble det bestemt å ta t-banen inn til byen. Ikke overraskende fikk trioen oppleve omtrent det samme som også ConteNegro hadde opplevd på t-banen året før, for utfyllende detaljer se rittrapport fra Vattenfall Cyclassics 2013.

Fremme ved Mönckebergstraße geleidet soigneuren FroKol og Magnito til start og det ble holdt en siste taktikkprat. Kort oppsummert: nyt dagen og ha det gøy på sykkelen. Stemningen blant Sagenes ryttere var på topp og når startskuddet gikk hadde FroKol og Magnito et stort smil om munnen.

Den som tror at soigneurer har en ganske så kjedelig jobb, tar skikkelig feil altså. Med en gang FroKol og Magnito hadde dratt avgårde begynte den egentlige jobben. Hele sentrumet var sperret, men det gjaldt å komme til et avtalt sted der det skulle langes flasker. Etter noen turer opp og ned gatene i Hamburg sentrum og noen samtaler med strenge politimenn senere, fikk soigneuren endelig kommet seg til avtalt sted. Akkurat som ekte sykkelproffer hadde også FroKol og Magnito meldt fra spesielle ønsker når de skulle passere langesonen. FroKol skulle få en stor flaske, mens Magnito skulle få to små flasker teipet sammen. Folk som stod rundt soigneuren visket til hverandre og lurte på om det var proffer med på amatørrittet siden de hadde eget støtteapparat.

Det gjaldt da å understreke hvor proffe Sagene opptrer ved å ta på seg Sagene-jakken. Kollegaer i følgebilene til BMC og FDJ.fr nikket anerkjennende da de passerte Sagene-sonen. Kort tid etter kom FroKol og Magnito jagende i en av de første gruppene. Langing foregikk optimalt og Sagene rytterne ble sendt ut på de siste kilometerne.

Igjen måtte soigneuren komme seg til mål, noe som innebar ytterligere samtaler med strenge politimenn. Langs med oppløpet var det fullstendig kaos når Magnito og FroKol krysset mållinjen. På TV ser man det ofte – slitene proffryttere spurter over målstreken og den første som møter dem er … – nettopp soigneuren. Også Magnito og FroKol fikk fagkyndig assistanse og kunne ta seg en velfortjent dusj, før det ble middag og rittoppsummering. Sagene hadde ikke bare dominert puljen med et særdeles hardkjør underveis i rittet (FroKol), men hadde i Magnito også Norges beste (!) deltaker på 155-kilometer distansen! Gratulerer begge to! Kjempeinnsats!

Begges fasit ved middagsbordet: et utrolig gøy ritt som har gitt mersmak og som skal sykles igjen til neste år!

FroKol og Magnito kommer med utfyllende detaljer om selve rittet i kommentarfeltet nedenfor.

3 Responses

  1. TT sier:

    Bra representert gutter, inklusive støtteapparatet 😉

  2. BB sier:

    Bra referat. Hva med be dem om å flytte dette til helga etter Birken?

Legg igjen en kommentar