Femsjøen rundt

Lurer på å klinke til med ett ritt til før sesongen avsluttes. Femsjøen Rundt går i Haldenområdet søndag. Yr melder fint vær og medvind. Noen som er med?

7 Responses

 1. KildeBike sier:

  Er i Halden i helga, men skal i 50 års lag lørdag så blir i tilfelle påmelding samme dag om form, lyst og været skulle være ok.

 2. Pedro sier:

  Jeg vurderer å kjøre… Det heller mot ja når jeg ser på den værmeldinga:)

 3. Pedro sier:

  Stiller sjæl

 4. Nordboer sier:

  … klarte jeg virkelig å skjule utmattelsen såpass..?

  Ut fra start så det ut til å bli en skikkelig deilig dag på sykkelen. Godt over 25 C fra start, god stemning i feltet og en paddeflat løypeprofil. For egen del ble det imidlertid litt tyngre etter hvert. Etter en av de mange turene ned på 11-tanna bak, hørte jeg en litt for kontant lyd fra brifteren. *chugg*, og null respons… Med kun to girvalg tilgjengelig (stor og liten klinge…) fra ca midtveis, ble det en litt tøffere utfordring for beina enn løypeprofilen tilsa. Den siste bakken hørte jeg flere tilskuere poengtere at «det der var da veldig tunge gir…». Jo takk, det bekreftes.

  Så litt raljering. For hvis jeg skal oppsummere Femsjøen rundt anno 2014 med ett ord, må det bli «idiotisk». Det dekker både håndteringen av etteranmelding (hvorfor stenger man påmelding på nett tre dager før rittet…?), og utdeling av startnummer og -brikke (mengden etteranmeldere var selvsagt ikke noe rittledelsen hadde tatt høyde for, men likevel…).

  Men ikke minst – det dekker min personlige mening om oppførselen til «halve» feltet. Jeg har aldri tidligere opplevd så mye rart i feltet som i går. «Alle» ble med rundt. Dét skyldes løypeprofilen, som var paddeflat helt til siste bakke, som riktignok var lang nok til å skille, men som kommer 500 meter før målgang. Men etter ca 2:30 med mye unødvendig risikabel sykling, gikk vi til slutt over til ren villmannssykling. Kort oppsummert: når man sykler forbi på utsiden av et felt, og ligger i venstre kjørefelt, mens feltet går i 60 km/t ved siden av en, og forventer at det bare er å legge seg inn igjen når man møter en bil (og det gjør man som regel når man befinner seg i en by), da ender det med massevelt. Et sted mellom 40 og 50 ryttere gikk enten i bakken eller kjørte inn i velten. Tre mann på legevakta, håper de klarte seg fint.

  Selv smatt jeg akkurat forbi velten, og fikk i hvert fall pint meg opp bakken.

  Vel i mål har i hvert fall DS, Pedro og Hoffern rukket å få seg en bolle, og DS var stadig å skimte ute i front. Til glede for et par sortkledde ungfoler, etter hva jeg lar meg fortelle.

  Uansett: Med det er rittsesongen overstått for i år. Det ble to tellende fellesstarter på landeveien, langt under forventning.

 5. Nordboer sier:

  En rittrapport med en og annen Sagene-rytter:
  http://www.sykkelerik.com/2014/09/14/rittrapport-femsjoen-rundt-14-09-2014/

  Ikke-lenger-ung-og-i-hvert-fall-ikke-lovende sett bakfra – og Pedro utnevnes til midlertidig raskeste mann.

Legg igjen en kommentar