Vis meg ditt vinterdekk

Registrerer både her og der (Strava) at det er mange ivrige Sagenegutter som er tungt inne i vintersykling. Kort spørsmål; hva slags dekk bruker du på;

1. MTB i skog/sti/grus – ja gjerne is/snø også

2. MTB på asfalt

3. Landeveisen på den glatte asfalten

Og jeg lurer da altså ikke på vintersykling på sydenøyer aka charter-populære Mallis eller Grann Kannary. Ei heller dekk til tjukksykkel. Det er nok for moderne for meg (selvom jeg innerst inne har litt lyst til å prøve..).

Selv har jeg noen piggdekk (mtb) av uviss kvalitet liggende i garasjen som ikke er påmontert eller forsøkt. På denne tiden i fjor var det jo så mildt at jeg syklet med helt vanlige tynndekk (Continental GP 4000) på vinterræcern i Sørkiss uten å tryne én eneste gang. Var flott det. Hadde i tillegg  2 styremonterte tusenmetere på tilsammen 7.000 lumen (4 + 3 fra Kina-ebay). Vel, beklager der, var nok jeg som blendet- og fratok deg alt du evt hadde opparbeidet av nattsyn. Eneste som taler min sak, jeg kjørte dem ikke på full guffe.

Men altså, kjør debatt på gode dekk. Jeg lytter. Takk.

6 Responses

 1. Studenten sier:

  Om vinteren går det i jobbsykling (altså punkt nr 2), og nå har jeg skaffet meg en nærmest vedlikeholdsfri sykkel med 7 navgir, etter at jeg brakk av diverse girdeles i fjor pga. Is og snø i maskineriet. Det er blytungt, men gud så godt det er å ikke tilbringe vinteren i kjelleren med skruing. Jeg kjører nokian hakka med 240 pigger og fine knaster, som nok er veldig overdrevet for asfaltbruk, men jeg liker det best. Da er det mulig å bruke sykkelen også på dagen med mye snø eller hardpakket underlag.

  Og skur av de 7000 lumen når du er blandt folk, det er klin umulig å se forbi deg når vi møter deg i mørket, og du kan jo gjette hvor fotgjengere eller han karen du har på hjul gjemmer seg. 500 lumen holder i massevis i trafikken.

 2. Nordboer sier:

  Ruller med Hakka selv (26″), og vil bare understreke at det er veldig drøyt på asfalt. Mothaker i motbakker…

 3. Hoffern sier:

  alt på vintersykkelen («jernhesten v2.0»):
  1. 40mm suomi hakka 240
  2. 40mm suomi hakka 240
  3. 40mm suomi hakka 240

 4. Hoffern sier:

  (Slik jeg tenker har vintersykling ikke noe med fart å gjøre uansett, så istedenfor å forsøke å finne en balanse på grep vs fart er det like greit å bare finne noen som sitter bra og er trygge og heller sykle fort når våren kommer. Gidder heller ikke ødelegge mer enn en sykkel på vinteren, så da blir det med jernhesten satt opp med mange pigger. Bare å trene etter intensitet istedenfor!)

 5. Prinsen sier:

  Bruker kun MTB ute om vinteren og benytter meg av Schwalbe Ice Spiker Pro. Med sine 402 pigger per dekk sitter disse veldig godt på holka, men det ligger vel også i sakens natur at de byr på noe ekstra vekt og rullemotstand, spesielt på asfalt. Men om man ikke satser på at været for resten av vinteren blir som i helga så funker disse veldig godt på skikkelig vinterføre. Dekkene er dog noe dyre, er vel en 8-900 per stk om jeg ikke husker helt feil.
  Det skal vel også sies at dette er de første piggdekkene jeg har hatt så sammenligningsgrunnlaget er noe snevert.

 6. POOC sier:

  Takker for gode tips. Enig at fart ikke er tema om vinteren. Ser at dere hovedsakelig bruker MTBen men jeg kan virkelig anbefale dere å kjøpe en superbillig tung og litt vrien landeveis. En topp følelse å bruke den gjennom vinteren før du Maxbooster på godsykkelen i april. Og så skal jeg si beklager det med lysene – samtidig som jeg skal modere meg noe. Tøffet meg nok litt i åpningsinnlegget da jeg skrev 3+4.000 lumen. Akkurat det er nok sant, men; jeg bruker kun én av gangen, og den blir brukt kun på laveste styrke. Uten at jeg har medbrakt måleinnstrument for lys i Sørk i januar, tipper jeg, ukvalifisert, at jeg er nede i under 1000 lum. Det er vel innafor Studenten? Står forøvrig ingenting om lysetiquete og vintersykling i The Rules, så hvor i all verden skal man da søke den type info? Men nå er vi altså enige om at vi etablerer 500 lum blant folk og at denne kan tas noe opp i skog, hvor få eller ingen banjospillende hundeluftere treffes. Tenkte jeg skulle skru på vinterdekkene å teste pigg i regnet i morgen. Satser på mye vind, regn og såpeglatte veier. Blir gildt.

Legg igjen en kommentar