Formannen tar ordet

Sagene IF Logo RundKlubben står fremfor en meget spennende 2015-sesong. Formann Nordboer rekapitulerer årsmøtet og ser fremover på hva året har i vente for Norges mest tradisjonsrike sykkelklubb – den med de feteste draktene.

Takk for tilliten

Det er med stor glede, og ikke minst ydmykhet, jeg har påtatt meg vervet som formann i Sagene IF Sykkel. Klubben representerer stolte tradisjoner, og har tung, norsk sykkelhistorie bak seg. Men ikke minst består den av en gjeng som etter hvert har blitt nær venner.

Rekken med forgjengere er intet mindre enn imponerende, og jeg vil benytte anledningen til å takke avtroppende formann – TeddyF – for eksepsjonelt god innsats, og trygt og godt lederskap gjennom 2014. Chapeu!

Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene, og vi er allerede godt i gang.

Årsmøte 2015

Klubben er på hugget fremfor 2015-sesongen. I skrivende stund har fler av våre ryttere lagt bak seg både en og to Grand Fondo’er, enkelte  har gått til innkjøp av (mye) nytt utstyr og enkelte har sågar tatt det til nye høyder og blitt proff.

Og den 29. januar, i Sagene IFs kontorlokale i Bjølsenhallen, møtte 16 forventningsfulle medlemmer opp for å godkjenne formaliteter, peke på nye tillitsvalgte og ikke minst for å høre nytt om hvordan planene for sesongen 2015 vil fortone seg. Det var dags for årsmøte. BB ledet forsamlingen gjennom sakslisten, og oppfordret stadig til akklamasjon. Ettersom klubben etter sigende er bedre drevet enn de fleste børsnoterte selskaper, ble årsberetningen, regnskapet for 2014 og budsjett for 2015 godkjent ved akklamasjon. Styret ble også valgt – og for første gang representeres vi nå med en kvinne. PocketValley alias Kristine har allerede påtatt seg å jobbe med vervingen av flere kvinner – og hun tar over ansvaret for triatlonavdelingen. Velkommen!

Sagene IF er mer enn bare Sykkel. I løpet av høsten og vinteren har styret blitt forelagt Hovedstyrets forslag til omorganisering av Sagene IF. Leder av hovedstyret var til stede og besvarte spørsmål fra salen. Det nye styret er allerede i dialog om forslaget, og skal arbeide videre med endelige løsninger som på best mulig måte ivaretar det gode grunnlaget som er lagt over flere år.

Sagene IF Sykkel vedtok også endringer av sine egne vedtekter. I hovedsak begrunnes endringene med et ønske om å sikre at Sagene IF Sykkel oppfattes som den hedersklubben den er, med medlemmer som opptrer hensynsfullt og korrekt i trafikken – både på trening og i ritt.

[Referatet vil bli publisert her så snart det er signert]

Sportslige planer for sesongen 2015

Directeur Sportif informerte om sportslig satsing på landevei og terreng for 2015. Klubben vil i år satse på større felles deltagelse på terrengsykkel, og særlig på deltagelse i Terrengsykkelrittet og UB-cup, i tillegg til Birken og Grenserittet (hvor vi for øvrig vil utvide langing- og transport-suksessen fra i fjor).

På landeveien skal det som alltid kjempe hardt for endelig å nå sub-2-timer-målet for Enebakk Rundt, i tillegg til en etterlengtet seier i Vestfold Rundt. I begge ritt er det svært viktig at vi i hvert fall gjør det bedre enn HCK. Som eier av hele 4,4 % av Den Store Styrkeprøven, anser klubben det også som selvsagt at vi stiller et lag til den nye lagtempo-distansen, med status som uoffisielt NM, på Lillehammer-Oslo-strekningen. DS kommer med en utvidet artikkel som utdyper årets satsing.

Sosial profil

Klubben erkjenner at med et voksende medlemstall (godt over 120 ved starten av sesongen) må vi jobbe enda hardere for å gi medlemmene et bredere tilbud enn tidligere år. Klubben vil fremdeles bygge på deltagelse i enkelte ritt, men ellers ønsker klubben i størst mulig grad å fokusere på KM, samt mer og flere sosiale aspekter som felles langturer med noe attått.

Under årsmøtet oppfordret styret medlemmene til deltagelse på et eget pils, pizza og planleggingsmøte i Sagene IF Sykkels uoffisielle klubbhus dagen etter, hvor deltagelse på ritt ut over satsningsrittene ble vurdert. Oppmøtet der var meget godt, og det ble fremmet flere gode forslag som DS vil komme tilbake til.

Eget Sagene-ritt

DS redegjorde også for årets store nyhet: Sagene skal arrangere et eget ritt i løpet av 2015. Det er ingen hemmelighet at Sagene IF Sykkel deltar i mange flotte ritt i løpet av sesongen, uten å gi særlig mye tilbake til våre naboklubber eller andre. I et forsøk på å bøte på dette, ønsket styret å finne et tilbud som ikke nødvendigvis konkurrerer med de mange, gode rittene rundt omkring i nærområdet. Styret har outsourcet planlegging av gjennomføringen til en egen prosjektgruppe, som vil redegjøre for både konsept, trasé, påmelding og dato. Vi røper allerede nå at Strava vil være særdeles avgjørende for deltagelsen. DS vil komme tilbake med mer om denne meget spennende satsingen.

Get out there!

Som jeg innledet med: Klubben står fremfor en meget spennende sesong. Selv gleder jeg meg stort til å få langt flere timer på sykkelsetet i år, og håper på stor deltagelse i årets KM, på trening og langturer og ikke minst på ritt. Vi ses!

Nordboer

3 Responses

  1. ConteNegro sier:

    Velskrevet innlegg av en kunnskapsrik og dyktig formann! Nå er det bare å leve opp til forventningene han formulerer!

  2. Thorst sier:

    Nå er det bare å glede seg til vinter 14/15 slipper taket og sesongen kommer skikkelig i gang!

  3. TeddyF sier:

    Velvalgte og kloke ord fra Formannen. Sagene IF Sykkel er i trygge hender med Nordboer fremst i rulla. Lykke til!

Legg igjen en kommentar