Sagene-stipend til Carl Fredrik Hagen

Klubbleder Olav Magnus Moen (t.v.), Carl Fredrik Hagen og Frode Kolvik (directeur sportif) signerte avtale - på Sagene Lunsjbar selvsagt

Klubbleder Olav Magnus Moen (t.v.), Carl Fredrik Hagen og Frode Kolvik (directeur sportif) signerte avtale – på Sagene Lunsjbar selvsagt

Ett av Norges største sykkeltalenter, Carl Fredrik Hagen (23), er tildelt stipend av Sagene IF Sykkel som et bidrag til å oppfylle proffdrømmen.

– Et håndslag til en klubbkamerat som tar sportslige steg vi andre bare kan drømme om. Carl Fredrik er klubbens stolthet, sier Olav Magnus Moen, klubbens leder.

Carl Fredrik Hagen har fra 2015 flyttet fokus til fra terrengsykkel til landevei, og har signert avtale med landeveislaget Team Sparebanken Sør. Men han skal fortsatt representere Sagene IF Sykkel, og lover å flagge Sagene-drakta så ofte han kan.

– Stor stas at klubben støtter meg. Jeg skal kjøre så mange klubbmesterskap jeg kan, og lover kamp om Stormestertrøya i 2015, sier 23-åringen med et smil.

Internasjonalt gjennombrudd

Stipendet er på 20.000 kroner, og som motytelse skal Carl Fredrik delta som inspirator på fellestreninger, holde foredrag og bistå med profilarbeid for klubben. Oppegård-gutten har vært medlem av Sagene IF Sykkel siden 2009, etter å ha blitt introdusert til klubben av Sagene-nestor Erik Nordby, som fortsatt er hans trener. 23-åringen har dominert i norgescupen terrengsykkel siste to år, og fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2014 med 11. og 12. plass i verdenscup maraton, og 13. plass i EM maraton.

Hentet av Hushovd

Flere ble oppmerksom på guttens talent, og han ble ifjor tilbudt toårskontrakt med Team Sparebanken Sør, som eies av Thor Hushovd og har Atle Kvålsvoll som sportssjef.  Klubben presenterer ham som «bakkerytter med stor kapasitet» på egen hjemmeside. Han trives i lange og bratte bakker.

Jeg ønsker å utvikle meg gradvis og ende på øverste nivå. Målet er helt klart å bli proff i løpet av noen år, sier Carl Fredrik Hagen. Foto: Tore Sæther, Team Sparebanken Sør

Jeg ønsker å utvikle meg gradvis og ende på øverste nivå. Målet er helt klart å bli proff i løpet av noen år, sier Carl Fredrik Hagen. Foto: Tore Sæther, Team Sparebanken Sør

Sky is the limit

Den internasjonal landeveisdebut fant sted i Kroatia for to uker siden.

– Nivået på landeveien er høyt. Taktikk  og posisjonering er mye mer avgjørende enn i terrenget. Det funker ikke i denne gjengen å kjøre hardt i bakken og stikke av – det er mange med stor kapasitet, sier Carl Fredrik.

Landeveisdebuten ga nyttig erfaring, men han ble syk i etterkant og måtte stå over Tour de Normandie hvor resten av laget har kjørt denne uka. Neste mål er Tour de Bretagne 24. april og deretter Tour of Norway 20.-24. mai.

– Jeg har studert noen bakkeetapper i Tour of Norway som bør passe meg bra.  Ellers er årets hovedmålet å vise meg fram og kjempe langt framme når jeg får sjansen. Jeg ønsker å utvikle meg gradvis og ende på øverste nivå. Målet er helt klart å bli proff i løpet av noen år, sier Carl Fredrik.

CFH har lagt ned bra grunnlag i vinter, bla med to samlinger i Spania med Team Sparebanken Sør

CFH har lagt ned bra grunnlag i vinter, bla med to samlinger i Spania med Team Sparebanken Sør

Klatrekonge

Han har dessuten tenkt å plukke fram terrengsykkelen innimellom og vil gjerne vinne NM. Han har også skumle planer i Oslos legendariske bakker og varsler at rekorder står for fall. I fjor satte han rekordtider opp både Tryvann og Grefsenkollen og ble udiskutabel vinner av Oslos Klatrekonge. Det vekket oppsikt da han gruset Sky-proff Lars Petter Nordhaugs bestenotering til Tryvann.

– Jeg har lagt ned en bra treningsjobb i vinter.  Jeg følere meg sterkere, tåler hardere belastninger og har bedre trøkk i lettere terreng. Jeg kjører for nye bakkerekorder i 2015, smiler Carl Fredrik.

10 Responses

 1. Chris sier:

  Hvor er like-knappen når man trenger den!

 2. ConteNegro sier:

  Gratulerer så mye, Runner! Velfortjent! Måtte stipendet være en liten kompensasjon for alt det arbeidet som du legger ned!

 3. Thorst sier:

  Veldig god nyhet. Jeg er stolt over at en liten del av treningsavgiften min går til dette!

 4. Langpilsen sier:

  Gleder meg til jeg kan se på TdF opp Alpe d’Huez og kan si «Han som sitter i tet der har jeg konkurrert med» 🙂
  Grattis Runner!

 5. TT sier:

  Gratulerer til en super kar og svært god representant for sykkelsporten. Og flott at du fortsetter hos oss 🙂

 6. Prinsen sier:

  Dette er deg vel unt Runner, selv om jeg tror det er minst like morsomt for klubben som for deg! 🙂

 7. TubuLars sier:

  Grattis med signering i norges feteste klubb, Runner! Tror du skal kunne klare å henge med.

 8. Jørsa sier:

  Dette er velfortjent Runner og gleder meg til å følge deg fremover.

 9. ArniLar sier:

  For et bra initiativ av klubben! Særdeles velfortjent Runner. Gun på videre i karrieren, sky is the limit for deg. Spennede å følge med for oss andre.

 10. TT sier:

  Vår stipendiat leverer, grattis Calle 🙂

Legg igjen en kommentar