Vattenfall Cyclassics 2015

I år arrangeres den 20. utgaven av Tysklands sykkelklassiker Vattenfall Cyclassics og du kan bli med på jubileumsfesten! Alt du trenger å gjøre er å melde deg på!

Som i 2013 og 2014 kommer også Sagene Sykkel i august i år Sagene til å reise til Hamburg for å delta på det fantastisk morsomme turrittet. God stemning er garantert!

I 2013 var det undertegnede som representerte Sagene, i fjor var det både Directeur Sportif Frokol og Sagene-rytter Magnito som viste frem den røde Sagene-stjernen på glimrende vis, og i år er vi allerede fire påmeldte (Frokol, Prinsen, Nordboer og Contenegro). Klarer vi å bli flere?

Rittet

Profilen til turrittet er temmelig flatt, det finnes kun to kategoriserte stigninger på den 155 km lange turrittdistansen. Løypa går forbi Hamburg sitt kjente havområde, over Köhlbrandbrücke og sydover mot landlige strøk. Etter en sløyfe på drøye 10 mil, er turrytterne tilbake i Hamburg sentrum og drar ut på ytterligere en 5 mil lang runde gjennom Hamburgs vestlige bystrøk. Senest når man sykler langs med Elbe og mot mål midt i Hamburgs sentrum på Mönckebergstrasse, vil man oppleve den fantastiske stemningen til Vattenfall Cyclassics. De som heller vil sykle en noe kortere distanse kan også velge mellom 55 og 100 km. Alle Sagene-ryttere som har deltatt i rittet har vært svært begeistrete over både løypa og organisasjonen. Her noen kommentarer:

Magnito om Vattenfall Cyclassics 2014: «…avstengte veier, mye publikum, high five med barn langs løypen, maskinen FroKol som tauet feltet og soigneur Contenegro som ordnet alt. Det var skikkelig morro.»

Frokol om Vattenfall Cyclassics 2014: «Det kuleste med Vattenfall var smaken på profflivet, som egentlig varte hele helgen, siden alt var fokusert på at vi skulle sykle ritt. Det sammen med det sosiale gjorde det til en konge opplevelse.»

Vattenfall Cyclassics er et meget etterspurt turritt i Tyskland som blir fulltegnet ganske så fort. I fjor var det rundt 20.000 deltakere. Undertegnede foreslår derfor at de som har lyst til å bli med, melder seg på omgående.

Program rundt

Vattenfall Cyclassics er ikke bare et turritt, men (som mange vet) også Tysklands eneste klassiker for proffryttere. Proffrittet går samme dag som turrittet, kun noen timer etter at siste turrytter har krysset mållinjen. Hva passer da bedre enn å ta en velfortjent dusj etter turrittet, hygge seg med god mat og heie på proffrytterne når de gjør opp om seieren?!

I påmeldingsavgiften til turrittet er det inkludert adgang til en sykkelmesse, startpose med diverse produkter i, forpleining før, under og etter rittet samt deltakerpremie. Det er masse aktiviteter i Hamburg denne helgen, slik at turen til Tyskland blir en uforglemmelig opplevelse.

Transport og overnatting

Under oppholdet i Hamburg satser vi på å bo på ett eller flere apartments i bydelen Flottbek hhv. Nienstedten. I fjor bodde vi på et meget fint apartment (STAY Boardinghouse) som lå et stykke unna sentrum i rolige og nærmest landlige omgivelser. Likevel var det god tilknytning til offentlig kommunikasjon inn til sentrum. Som alternativ er det også mulig å overnatte på et fint hotell (Das weiße Haus an der Elbchaussee) rett i nærheten. Overnatting blir booket så snart vi vet hvor mange som har lyst til å bli med på turen.

Vi kommer til å booke flyreise med Norwegian. I skrivende stund er det noe usikkert om vi reiser fredag til mandag, eller om vi tilbringer noen flere dager i Hamburg i forkant av rittet. Alt etter hva Sagenes damer og menn ønsker.

Det er en fordel hvis alle tar med seg egen sykkel. Dette krever en litt større innsats i forkant mtp planlegging av turen, men kommer til å lønne seg senest på rittdagen. Det er dog også mulig å leie sykkel i Hamburg. Se lenken her. Vil du leie sykkel i Hamburg bør du imidlertid være tidlig ute.

Kjør debatt i kommentarfeltet nedenfor! Vi sees i Hamburg!

 

Quickfacts

Vattenfall Cyclassics

Rittdato: søndag, 23.08.2015

Sted: Hamburg

Distanser: 55 – 100 – 155 km

Overnatting: STAY Boardinghouse OG/ELLER Das weisse Hotel an der Elbchaussee

15 Responses

 1. FroKol sier:

  Påmeldt og klar for tur!

 2. Prinsen sier:

  Etter å ha hørt Contenegros, FroKols og Magnitos reiseskildringer fra tidligere Vattenfall Cyclassics måtte jeg bare slenge meg med på dette, håper vi ser flere Sagene-ryttere ved start! De feteste draktene skal dominere også i utlandet i år! 🙂

 3. Chris sier:

  Blir med her selv jeg. Hva valgte dere under registreringsprosessen? «No additional ranking wanted», eller «Team Ranking». Dersom dere gikk for «No additional ranking wanted» skrev dere inn et kodeord slik at dere kunne starte sammen? Hva er kodeordet i så fall? 🙂

 4. Prinsen sier:

  Kodeord: «the fallen Madonna»…
  Velg team ranking du, Sagene Sykkel IF!

 5. Chris sier:

  Er ikke «Sagene IF Sykkel» riktig benevnelse? 😉

 6. Prinsen sier:

  Bare en test for å sjekke at du følger med, bestått med andre ord 😉

 7. Chris sier:

  Påmeldt! Skrev estimert snittfart på 40 km/h, jeg. Mulig det var hakket for optimistisk? 😉

 8. Prinsen sier:

  Det er det samme vi også har lagt oss inn med, vi får se hvordan det går, men vi er i alle fall kollektive i tankegangen 😉

 9. Magnito sier:

  Åh, skikkelig sugen på å bli med i år også, men litt kinkig med bursdagsfeiring for junior samme helga dessverre 🙁

 10. Totte sier:

  Påmeldt. 155km, team ranking Sagene IF Sykkel, 40km/h.

  Når det gjelder reise er det faktisk enda billigere med SAS, siden man da slipper 350kr hver vei for å ha med sykkel (forutsatt hardcase sub 20kg). SAS har også et direktefly ned 1850 på fredag, som passer godt om man må jobbe.

 11. Totte sier:

  Jeg har kjøpt SAS-billetter: 1850 fredag og 1215 mandag. Totalt NOK 1257 inkludert sykkel i koffert (<23kg).

 12. Prinsen sier:

  Gjør som Totte og flyr nedover 1850, men tar siste fly hjem kl 1915 mandag for å få hele dagen i Hamburg, ha vel godt av en rolig trill dagen etter rittet 🙂

 13. Chris sier:

  1850 og 1915 på meg også

 14. Totte sier:

  Jeg ser på startlisten at 5 av oss har påfølgende startnumre og team «Sagene IF sykkel», mens Contenegro har startnummer ca 1180 lavere enn resten av oss og er ikke registrert med team.

 15. Magnito sier:

  Venter spent på reaksjoner, analyser og rittreferater fra utenlandsdelegasjonen!

Legg igjen en kommentar