Sagene IF Sykkel – Code of Conduct

Sesongen er godt i gang, og Sagene IF Sykkel opplever stor vekst i rytterstallen, med en nær dobling av antallet medlemmer i løpet av de siste årene. Flere medlemmer, av begge kjønn og av alle aldre, er selvsagt bare gledelig.

Med en slik økning følger det imidlertid et stort ansvar; både for oss som klubb, og for den enkelte rytter. Sykkelsportens utbredelse og forankring i samfunnet rundt oss er fremdeles i en sped begynnelse. Sagene har alltid vært et meget kjent lag. Nå har vi også blitt et meget synlig lag. Ikke bare synes vi i front av feltet, men er desto mer synlig i trafikkbildet. Og i særdeleshet på de få, kjærkomne strekningene med asfalt hvor man kan få lagt inn noen ettermiddagstimer på sykkelen, så som Maridalen og Sørkedalen, og bakkene opp til Grefsenkollen og Tryvann. Vår oppførsel og fremferd i trafikken blir lagt merke til, og opplevelsen av å møte en Sagene-rytter i trafikken skal til en hver tid være positiv for vår omverden.

Avdelingens mest erfarne ryttere har derfor nedfelt et sett med regler for god oppførsel – vår Code of Conduct. Teksten skal leses, forstås og ikke minst anvendes av våre ryttere så lenge man sykler ikledd vår fete drakt.

Legg igjen en kommentar