Massemønstring på UB Cup på Skullerud

Sesongens første ritt i UB Cup gikk i går på Skullerud og Sagenes gutter var tydeligvis ivrige på å komme i gang. Startnumrene til cupen settes opp i rekkefølgen man melder seg på – de 2 første påmeldte i M30-39, 4 av de 7 første i M40-49 og førsteman i M50 har hvite drakter med sort stripe. Totalt kom det 11 Sagene rytter til sesongåpningen og vi var representert i alle sportsklassene fra 17 til 59 år som setter en helt ny standard i oppmøte for Sagene i rundbanesammenheng.

DSCN0494

HS var yngstemann fra Sagene i går

Takket være solide mengder nedbør de siste dagene var det relativt gjørmete forhold selv om det meste av traseen var kjørbar med litt grove knastedekk, men det er klart at noen av våre gutter fikk en tøff ilddåp i cupen. Trøsten får være at det blir ikke noe særlig verre enn det var i går.

DSCN0499

LarsVegas og Jørsa

Resultatmessig gikk det best med LarsVegas og KG som stakk av med den litt sure 4. plassen i hhv. M40 og M50 og begge var ca halvminuttet bak pallen – uansett sterkt
kjørt.  Jørsa var bare 20 sekunder bak LarsVegas, men det var plass til 3 konkurrenter mellom dem – bla. vinterens bronsemedaljør i NM Fatbike så det er ikke noe å si på nivået i toppen.

I M30 var Erta vår mann i topp-ti med Thorst noen plasser bak uten at det la noen demper på det trønderske humøret i målområdet.

 

Evans, Pottesur og Vegetarinos fikk smake Skullerudløypas vrede og kom ikke til mål. Fullstendige resultater ligger her: www.ubcup.no

DSCN0528

HS, Knutolini, Vegetarianos og KG etter sesongåpningen

Til helgen er det gode muligheter til å tune inn rundbaneformen til KM da Rye arrangerer terrengsykkelfestival i samme løypenettet som Sagene kjører KM. Det er vanlig rundbaneritt på lørdag og sprint på søndag med sammenlagt resultater for de to dagene. Se mer info her.

 

 

 

 

 

 

 

 

5 Responses

 1. Jørsa sier:

  Veldig fint innlegg Langpilsen. Det var stas å se så mange Sageneryttere som hadde tatt turen til Skullerud. Håper det gav mersmak til start i flere ritt. Tyngre forhold enn dette blir det neppe. Jeg håper å se deg på start Brede. Og grattis til alle og spesielt til LarsVegas for at du stakk av med internseieren etter vår kniving en stund.

 2. Thorst sier:

  Det ble veldig lite UB-cup på meg i 2014, så det var et veldig gledelig gjensyn med det lavskuldrede rundbanerittformatet i UB-cupen. Før start var jeg skikkelig nervøs, men straks fløyta gikk var alt som det bruker å være. Max puls og rett inn i en sugende klatring. Tekniske klatringer og morsomme utforkjøringer. Skullerud byr som alltid på spa-behandling med ansiktsmaske og gjørmebad. Jeg merker at all landeveissyklingen den siste tiden har satt sine spor for jeg har aldri før kjørt relativt sett svakest i utforbakke på sti, så her må det tas grep.
  Det var også utrolig moro å se så mange sageneryttere til start. Det gror godt i rundbanemiljøet også!

 3. Pottesur sier:

  Det var rørende å se Skullerud formelig teppelagt med sagenebunad i går. Tommelopp til alle sammen! Oppfordrer enda flere til å forsøke seg på noe litt mer tekniske utfordrende enn grusbankingsritt. For min del førte den sedvanlig passiviteten i starten og medfølgende panisk forsøk på avansering i kneikene til kombinert kjede- og girørehavari og DNF.

 4. KG sier:

  Takk for pressedekningen Langpilsen! Slutter meg til at det var moro og rørende vakkert å se så mange bunader på UB-cup. Ikke et øye var tørt. Litt skremmende å måtte klikke på «M50-60» ved påmeldingen – men moro å komme nærmere pallen. Anbefaler alle Sagene-ryttere å ta del i UB-cup – dette er god og effektiv trening av blodpumpa og koordinasjonen også for landeveissyklistene og stjeler liten tid fra hverdagen. For min egen del satt jeg på jobb klokken 18 – var på Skullerud 19:05 og startet 19:15 og hjemme 21 🙂

 5. LarsVegas sier:

  Takk for fighten og selskapet underveis Jørsa! Gøy med så mange Sageneryttere, det var god stemning før, under og etter rittet.

  Jeg er påmeldt nc på langsetløkka til helgen, men kjenner dessverre at gjørma fra Skullerud ikke har gjort godt for kropp og sjel, det kan bli dns. Har dog et håp om at det bare er litt grums som går over.

Legg igjen en kommentar