Ønsker alle velkommen til klatrefest 8. september

Skjermbilde 2015-05-20 kl. 23.21.31

Sagene IF og klatrekongen.com inviterer alle sykkelinteresserte til å måle krefter med landets beste landeveisryttere opp bakken til Tryvann tirsdag 8. september. Sagene Klatrekonge 2015 blir en totalt nyskapende rittopplevelse. 

Hvem som helst kan melde seg på dette uhøytidelige rittet, som starter på Bogstad Camping ender på toppen av Oslos mest berømte bakke.

– Det blir fest i løypa og fest i mål. På Tryvann blir det gratis pølser, pils og potetgull til alle fra våre lokale favorittleverandører Strøm-Larsen, Sagene Bryggeri og Maarud. I tillegg blir det fete premier til vinnerne, sier informasjonsleder Bård Idås.

Rittet er for alle, men de som ønsker å kjøre skikkelig fort, kan kvalifisere seg til god startposisjon på forhånd. Rittkvalifiseringen skjer gjennom GPS-registering av tider i tre bakkeklassikere: Grefsenkollen, Kongsveien og Tryvann. Tidene oppdateres fortløpende på klatrekongen.com gjennom Strava.

– Dette blir et nyskapende sykkelritt. Deltakerne kan kjøre kvalifisering akkurat når det passer dem så lenge de har med GPS. Det er antakelig første gang slik teknologi brukes i rittsammenheng i Norge, sier rittleder Frode Kolvik.

Det er mange som måler krefter i de tre berømte Oslo-bakkene. Så langt i år har over 4000 syklister registrert seg på klatrekongen.com.

Herrefinalen til Tryvann i 2014 ble vunnet av Carl Fredrik Hagen (Sagene IF/Team Sparebanken Sør), og damefinalen av Kristin Falck (Rye). Men i fjor ble kun de tre beste invitert til finalen opp til Tryvann.

I 2015 utvides konseptet betraktelig. For de raskeste blir det seedet puljestart etter resultater på klatrekongen.com, hvor de svakeste starter først. Det blir fem ryttere per pulje med ett minutts startintervaller.  Starten blir ved Bogstadvannet, og løypa starter med en sløyfe inn til Skansebakken i Sørkedalen før Tryvann bestiges via Ankerveien og Holmenkollveien.

– Vi tror dette blir en annerledes sykkelopplevelse med masse morsom action før den brutale avgjørelsen faller i bakken, sier Frode Kolvik.

Påmelding rittresultater.no.

Følg oss på Facebook (2015 event).

Ytterligere info: Rittleder Frode (959 11 293) eller informasjonsleder Bård (950 44 483)

11 Responses

 1. ImPedrovski sier:

  Rittet er enda ikke klart for påmelding på rittresultater.no.

 2. ImPedrovski sier:

  Dette arrangementet gleder jeg meg spesielt mye til!!

 3. Wien sier:

  Kudos til styret & Co som har klart å skape dette rittet, det blir spektakulært! Kule rammer rundt arrangementet! Jeg stiller meg som disp til støtteapparatet.

 4. Beretta sier:

  Herregud, nå rystes klubben i grunnvollene, først kvinnelige medlemmer og nå….Dugnad!!!
  Kudos til styret – jeg stiller i stab dersom det er behov.

 5. Superambi sier:

  Kanskje jeg kan være stab, jeg og!

 6. Goliat sier:

  Count me in som frivillig

 7. TubuLars sier:

  Samme her! Helst uten sånn gul vest.

 8. FroKol sier:

  Veldg bra, folkens. Takk!

  Kommer mer detaljer ila uken, men behovet er så absolutt tilstede.

 9. Adde sier:

  Jeg stiller gjerne opp som frivillig også.

 10. Bell sier:

  Enda en frivillig her, hvis fortsatt behov.

 11. Kvigis sier:

  Sånn det ser ut nå kan jeg bidra som frivillig

Legg igjen en kommentar