KM Rundbane 2015 – Resultater

Masse aktivitet rundt sekretariatet før start

Masse aktivitet rundt sekretariatet før start

Kampen om den gjeve Stormestertittelen startet med KM Rundbane på Langsetløkka i dag. Til en forandring slapp vi å kjøre sikksakk gjennom grillplassen til Kjelsås allidrett som pleier å legge sommeravslutningen sin til vårt KM (selvfølgelig ikke motsatt) og i år var også løypa relativt tørr til tross for en rekordvåt mai måned.

Forhåndspåmeldingen var 26, noen frafall inkludert favoritten LC som skadet seg i TERRENGSYKKELRITTET, pluss noen landeveiscowboyer som stilte med racer og sparkesykkel! for å sikre seg poeng og et av minst 3 godkjente ritt i SM kampen resulterte i totalt 23 stk på startstreken.

Utenfor startstreken var det også et stort oppmøte av øvrige medlemmer som fotograferte, heiet og sekunderte og i det hele tatt sørget for at KM i Sagene blir et hyggelig og sosialt event. Formann OMM stilte opp med våre nye vimpler som ble satt opp ved sekretariatet og selvfølgelig hevet totalinntrykket av Sagenes KM ytterlig et hakk. En stor takk til alle som tok turen og bidro til god stemning selv om dere ikke deltok med startnummer!

Kinaputten har smelt og KM sesongen 2015 er i gang

Kinaputten har smelt og KM sesongen 2015 er i gang

Regjerende Stormester TT fyrte i gang KM sesongen 2015 ved å kaste kinaputten foran feltet og viste seg atter som den mest skuddredde av alle og dro avgårde i et vilt tempo som effektivt strakk feltet fra start. Hva som skjedde herfra til mål for hver enkelt er det vanskelig for undertegnede å redegjøre for men noen fakta har vi.

Dala lå en stund på hjulet til HappyFeet for å lære sporet - så takket han for hjelpen og stakk av gårde

Dala lå en stund på hjulet til HappyFeet for å lære sporet – så takket han for hjelpen og stakk av gårde

– Hallingsokken rakk starten OG hadde heller ikke teknisk plunder underveis!
– Beretta tok ut alt og lå rett ut etter målgang.
– Cav trengte en hel runde før turboen fyra og hadde 45 sekunder raskere andrerunde enn første.
– Toddy2 var den eneste i tillegg til Cav som var raskere på andre runden.
– Hallingsokken og Prinsen var de som la på mest på runde to med hhv. 2:12 og 1:39.
– Jørsa tapte kampen om siste trinnet på pallen med 1 sekund i fjor, i år var han sekundet foran og fjorårets Rockie kom for første gang på pallen i et KM.
– HappyFeet tok droppet på begge runder og fullførte KM Rundbane for første gang.
– Langpilsens seiersmargin på 13 sekunder til Dala er den minste differansen i KM Rundbanes historie og han er med sine 47 år den eldste vinner av et KM i klubbens nyere tid.
– Regjerende Stormester Prinsen kjørte med GoPro – vi venter i spenning på link til filmen.

Bilder fra rittet ligger her.

Evans viser hvordan Rock garden skal passeres

Evans viser hvordan Rock garden skal passeres

En glad Langpils takker sekretariatet for jobben

En glad Langpils takker sekretariatet for jobben

Formannen synes KM er SÅ bra

Formannen synes KM er SÅ bra

Plass Navn Aka Runde 1 Runde 2 Sluttid Diff
1 Brede Arntzen Langpilsen 18:50 19:46 38:36
2 Mattias Peter Dahlberg Dala 19:07 19:42 38:49 00:13
3 Jørgen Sørensen Jørsa 19:22 19:48 39:10 00:34
4 Sigmund Andreas Akselsen Ringdal HappyFeet 19:15 19:56 39:11 00:35
5 Tom Richard Lund TT 19:10 20:11 39:21 00:45
6 Helge Kolstad Loppa 20:03 20:30 40:33 01:57
7 Geir Henning Lund Prinsen 19:40 21:19 40:59 02:23
8 Espen Thorstensen Thorst 20:40 21:57 42:37 04:01
9 Bjørn Ellingsen Bell 20:52 22:03 42:55 04:19
10 Pedro Matos ImPedrovski 20:53 22:10 43:03 04:27
11 Fredrik Krey Berntz LanterneRouge 21:56 22:37 44:33 05:57
12 Magnus Wien Klæboe Wien 21:54 22:50 44:44 06:08
13 Per Christian Evensen Helme Evans 21:57 22:59 44:56 06:20
14 Geir Inge Hansen Cav 22:57 22:12 45:09 06:33
15 Atle Kvien Pottesur 22:10 23:02 45:12 06:36
16 Simen Boretti Weiglin Beretta 22:19 23:35 45:54 07:18
17 Espen Kildebo Jensen KildeBike 23:54 24:26 48:20 09:44
18 Bjørn Tscherning Hjulstad Hallingsokken 23:40 25:52 49:32 10:56
19 Torgeir Dypdalen Toddy2 25:07 24:29 49:36 11:00
20 Odd Ivar Lindløv Bob-Affe 20:27 DNF
20 Olav Magnus Moen Nordboer DNF
20 Stein Arne Foss Vesle-Foss DNF
20 Lars Martin Birkeland TubuLars DNF
Lagbilde

Lagbilde

8 Responses

 1. Wien sier:

  Takk for supert arrangement! Imponert over nivået klubben har nå, det gir motivasjon.
  Utrolig gøy med så mange tilskuere og ivrige fotografer, det var fader meg ikke mange steder det gikk an å slappe av litt før du ble pisket avgårde!

 2. Jørsa sier:

  Min kamp om pallplass startet ved siste gang vending på stadion, og utpå den såkalte stafettrunden. Alt før det er kun syre, oksygensnapping og å komme inn i en slags rytme. Første bakken ut fra stadion ser jeg Happyfeet og TT ikke mange meterne foran. Jeg er helt på felgen, men det er her tankene om pallplass kommer i min skalle, dette er faktisk mulig. De hadde faktisk ikke vært der før nå. Siste delen på dette løpet går mest på det mentale og evnen til å gi det jeg er god for, for det gjorde jeg virkelig (se bildene til Marcus etter målgang så ser dere en som har vært i kjellern ). Vi tre ligger relativt samlet bortover stien, men rett før siste nedoverbakke tar jeg en frekkis over to gedigne røtter og forserer TT. Jeg visse jeg kunne ta et par sekunder nedover på TT. I bunn ved grusen og vending mot mål ligger Happyfeet 10 meter foran. Jeg klarer å komme opp på bakhjulet, og i det nye lille stipartiet (rundt myra), prøver jeg faktisk å passere han, men det er for trangt. Ut på traktorveien er vi likt og som i fjor gir jeg alt og stiver opp sykkelen, tar et magadrag, og får noen meter i den siste bakken (samme sted som jeg passerte Loppa i fjor og sikret en fjerdeplass). Tredjeplassen var sikret. Dette smakte skikkelig godt å endelig kunne få maks utelling for det jeg er god for. Denne tredjeplassen henger virkelig høyt for meg. Takk for et knirkefritt arrangement Langpilsen, og nok en gang grattis som den urokkelige rundbanemesteren. Men ungdommen nærmer seg. Vi sees til neste år.

 3. HappyFeet sier:

  Takk til alle kamerater som gjorde dette til nok et knallbra arrangement, spesiell stor pose med kudos til Langpilsen og hans støtteapparat! Med syre oppi halsen og løpsk hjerterytme hadde jeg ikke kjangs når Jørsa kom med power rykket sitt opp siste bakken. Litt surt med 4 plass (1 sekund bak!), men samtidig veldig fornøyd med egen innsats, klarte jo faktisk og komme til mål denne gangen 😉

 4. Beretta sier:

  Takker for prikkfritt arrangement, dog synes jeg noen kan ta ansvar for å grave bort noen av motbakkene til neste år…
  Skal glatt befri Hallingsokken for skammen over å hatt drøyeste sprekken på andrerunden; Jeg kjørte feil på førsterunden, så den reelle differansen mellom 1. og 2. runde var mye større enn de beskjedne 1.16 jeg står bokført med.
  Dagens plan var to jevne runder på 22 minutter og en topp 10 plassering – vanskelig å si akkurat hvor den planen ble oppgitt, men at det var tidlig på førsterunden er i hvertfall klart. På vei mot grusen etter gjørmehavet langs togskinnene hadde tunnelsynet overtatt og fra å ligge foran feltet med LanterneRouge, Wien, Evans og Pottesur (?) ble jeg halsende godt bak etter en solid detour rundt vindfall og maurtuer for å komme tilbake på sporet.
  Da var det over på back-up planen som var å komme seg rundt med æren i behold, og da det også viste seg umulig var plan C å kreke seg i mål før det ble mørkt, og det funket så der.

 5. TT sier:

  Takk, takk folkens, ny spennende dyst i rundbanen. Og med det var sesongens 8-dagers terrengsykling periode over – skadefri – phu! 🙂 Rittplanen var å ta i bruk de sterke sider man har, kjøre knallhardt fra start, holde høyt trykk, og forhindre andre i å passere så lenge som mulig 🙂 Ja rett og slett minimere det påfølgende fallet nedover listen.

  Ikke uventet dundret Langpilsen forbi allerede ned steinrøysa før kloppene. En god stund senere benyttet Dala seg av rock garden snarveien i samme ærend. På andre runde kom HappyFeet forbi etter undertegnedes nesten-grøfte-besøk rett etter «nybrua». Hadde likevel en kort visitt tilbake i tredjeposisjon på grusen etter barskogen, men denne tok HappyFeet lett tilbake etter innersvingen ned droppet. Omtrent samtidig sa bena fra seg dobbeltrollen som bakdemper, rettet all gjenværende energi derfra over i tråkket, og knotingen tok for alvor til. En fryktløs Jørsa forserte ned mot vending siste indre. Så både hans og HappyFeet’s rygg nærme seg noe opp steingutua, men med tanken på at ny tur rundt rock garden ventet forsvant all psyke. Men dette er akkurat slik det skal være, skikkelige terrengsyklister skal krone rundbane listen 🙂

  Fant uansett all trøst jeg trengte i Vesle-Foss sin kåring; «Vinner av hardtail klassen», uansett hvor mange som manglet i nettopp den konkurransen 😉

  Grattis til alle mann, bra kjørt!

  Takk også til Langpilsen og støtteapparat for velsmurt arrangement.

 6. Detta var morro!
  Som debutant skal jeg innrømme at jeg var spent på hva dette KM-opplegget var for noe. Har jo hørt fra flere hold at dette er blodseriøse greier mens det pågår, og skifter brått til å bli over middels hyggelig når man har passert mållinjen (som denne gangen var assistert av to flotte Sagene-vimpler).

  Jeg hadde blitt tipset om at det kom til gå hardt fra start, og trodde jeg var klar for det. Men ydmykheten min og respekten for all kjørestyrken i klubben tok overhånd. Noe jeg skulle angre på resten av Km´et (og kvelden forøvrig). Når jeg lå der på grusen og så at feltet strakk seg tenkte jeg, nå lever jeg i alle fall opp til aliaset mitt.

  I første terrengparti fikk jeg muligheten til å passere noen utvalgte, og ble liggende mellom en del andre. Da grusen igjen åpenbarte seg på vei ned mot 180grader´n var luken fram til neste gruppe relativt stor.

  På ett tidspunkt inne på stien, etter jernbaneskinnene, skjønte jeg at ydmykheten min kommer man ikke langt med på rundbane. Da jeg ble forsøkt forbikjørt på single track og vips så ble det vel trangt der vi lå to sykler i bredden.

  I det jeg fikk mulighet til å passere gruppettoen Beretta refererer til, fikk jeg også ny giv til å ta opp kampen med å tette luken fram til Thorst, Bell og ImPedrovski. På toppen av hårnålsvingene opp til Langsetløkka, møtte jeg rittets første store utfordring. Siden jeg meldt min interesse for deltakelse lovlig sent og som debutant ikke hadde startnummer fra i fjor, syklet jeg uten navn og alias på startnummer 70. Dette til stor fortvilelse hos rittets mest ivrige supporter (hun ene av jentene i Rye drakt, som forøvrig skal ha stor takk for innsatsen). Det å uttale LanterneRouge klart og tydelig, uten å krølle tunga, i rød sone var jeg visst ikke i stand til.

  Jeg opplevde også noe nytt denne dagen. Etter å ha passert denne ivrige og svært motiverende Rye-jenta skimtet jeg ryggen til ImPedrovski opp i bakken. Tror til og med jeg nærmet meg etterhvert som bakken tok til. Jeg har ikke tidligere opplevd å bli paralysert og målbundet på en og samme gang, av sykling. På toppen av bakken valgte ImPedrovski å kjøre rett fram istedenfor å ta til høyre inn på stien. Beklager på det sterkeste at talesenteret mitt blacket ut, og at jeg ikke klarte å si noe så enkelt som: «Det er feil vei». SORRY!

  Mistet i grunn litt motivasjon på det tidspunktet, da det ikke lenger var noen rygg å jakte på, i umiddelbar nærhet.

  Det endret seg etterhvert når Wien dukket opp fra ett eller annet sted, og vi ble jaktene omkapp på hverandre her og der, fra starten av andre runden. Spennende kniving der ja. Det var en av fotografene som hamret inn den siste spikeren i kista og gjorde at jeg omsider trakk det lengste strået mot Wien. Når jeg passerte fotografen fikk jeg noen hyggelig oppmuntrende ord (ikke misforstå, jeg takker for det), mens Wien fikk: «Han derre tarr´u!» Vann på mølla eller bensin på bålet. Kall det hva du vil. Jeg giret i hvert fall opp, derfra og hele veien inn til vimplene.

  Det var kjempegøy å være ute i løypa. Kult at noen tar seg jobben med å arrangere dette for oss andre! Veldig takknemlig for det 🙂 Nydelig kake var det også. Jeg ble overrasket over hvor mange som stod rundt om på både en, to og tre steder og skrøyt og jugde (les: «Du ser sterk ut»). Og ikke minst hyggelig å hilse på de av dere jeg rakk å hilse på i går!

  Og til slutt, glad for at jeg endelig har latt meg overtale av HappyFeet til å kjøre rundt med landets feteste drakt! Gleder meg allerede til neste år og alle de andre KM´ene som kommer.

 7. FroKol sier:

  Bra jobba til samtlige, og en ekstra kudos til Langpilsen for både arrangement og seier!

Legg igjen en kommentar