Fellesstarter 2016

21066993349_64754c7df6_k

Mer av dette snart.

Oppdatert dette innlegget med å utvide listen over interessente fellesstartritt (12-apr) i stor-Oslo regionen.

Hiv o hoi! Nå er været såpass bra at tilogmed de svette innendørssliterne i klubben kan begynne å tenke på å feie støv av sykkelen igjen! Ingen vits å spinne om kapp med tørketrommelen lenger – nå kan hjerteflimmeren få utfolde seg på landeveien og ikke vaskerommet fremover! Finn fram de trange sykkelklærne, barbér leggene, og kast loss mot nye sykkeleventyr for 2016!

For de i klubben som følger litt med på trender, så har man kanskje oppdaget at rullekjøring er ut og fellesstart er inn. Og i denne forbindelse vil jeg på det sterkeste oppfordre andre i klubben (som er gamle nok… 30+)  til å bli med på Master NM som i år avholdes på Nesodden, en kort fergetur fra Aker Brygge, og også vurdere noen andre oppkjøringsritt i umiddelbar nærhet av Oslo.

……………………………………………………………

2016 fellesstart kalender for «stor-oslo» (svært stor). NB: uthevet=ekstrem Sagene-interesse = Prioritet!

3 april: Oslofjord Grand Opening, Sandefjord. Master 82km (Alternativet denne helgen er Stjernetråkken i Fredrikstad)

3 spril: Stjernetråkken i Fredrikstad

16 April: Ronde van Berg, Stavern

17 April: Vårtesten, Drøbak, tur

24 april: Smaalene Rundt

5 mai: Askerrunden, Asker. Tur eller Master 63km.

8 mai: Eikerittet

8 mai: Ceresrittet/Romerike rundt

14 mai: Baglerrunden

16 mai: Sandefjord Tour

21 mai: Søgne Grand Prix (ikke akkurat stor-Oslo… men er noe interesse fra klubben)

22 mai: Hamarrittet

29 mai: Hurdalssjøen Rundt

29 mai: Vestfold Rundt, Tur 165km

4 juni: Telemark Tours

5 juni: Tyrifjorden Rundt, Sandvika. Tur 145km

30 juni-2 juli: Rojan Rundfahrt

1-2 juli: Jotunheimen Rundt

3 juli: Master NM, Nesodden. Master 120km

14 august: Øyeren rundt, Tur eller Master 124km
Denne er med i «Oslo Trippelen». Normarka rundt er som kjent ikke et fellesstartritt

21 aug: Follorittet

3 sep: Dokka Rundt

4 sep: Kråketråkken

6 sep: Sagene Klatrekongen (Finale!)

………………………………………………………………………………………..

Hadde vært hyggelig om det ble en viss interesse fra andre medlemmer i klubben – og da tenker jeg særlig på Master NM den 3 juli (fellesstart)!

Hvem er med?

36 Responses

 1. Koppis sier:

  Master NM frister veldig, men frykten for lanterne rouge er veldig tilstede.. Søgne GP tar jeg iallefall turen til.

 2. Havregampen sier:

  Jeg stiller til start på TR rundt og M40 i NM. I tillegg er jeg påmeldt fellesstarten på NR.

 3. Hoffern sier:

  @koppis min erfaring fra tidligere er at det er ganske stort sprik her også. Helt uavhengig av plassering er Master NM kult å være med på pga det litt mere «offisielle» preget. Vinnerne står jo på pall og får nasjonalsangen spilt opp. Det er jo helt konge! 😉

 4. Svante sier:

  Stiller på det meste, inkl. NM M30. Snut (og fellesstart) er ut!

 5. Svante sier:

  Ha, mente seff rulle er ut.

 6. MagMo sier:

  Vurderer Vårtesten, 17. april. Løypeprofilen virker lovende. Noen som har erfaring?
  http://www.nesoddensykkel.no/rittoversikt/vartesten/

 7. Hoffern sier:

  @magmo Vårtesten er kanskje bedre enn den i Sandefjord – særlig ettersom Vårtesten går innom en liten bit av løypa til Master NM i juli! Ser bra ut – mulig jeg slenger jeg med på denne. Litt irriterende bare at de deler opp puljene på alder og ikke ferdighetsnivå… :-/

 8. Sticko sier:

  Alt frister! Trenger rittrening før Søgne GP … Men muligens bortreist under Master NM. Mht Oslofjord i Sandefjord @hoffern: Hva med kriteriumsrittet på lørdagen, skal du være med på det?

 9. Hoffern sier:

  @sticko Kanskje – om jeg får lov på hjemmefronten 😉

 10. Hoffern sier:

  Registrerer nå at det er hele 22 ryttere påmeldt med klubb «Sagene IF Sykkel» på Tyrifjorden Rundt 145km! Er dere her på nettsiden også eller? 😉

  https://rittresultater.no/nb/n125d?ALFA2=&KLUBB1=sagene&KLUBB2=&PAAVALG2=7639&PAAVALG1=0&PAAVALG3=0&STATUS=-2

 11. Thorst sier:

  Tyrifjoren var en av høydepunktene mine i 2015, så nå er det bare å krysse fingrene for like fint vær (kanskje litt mindre motvind). Med så mange påmeldte er det jo lov å håpe at vi kan kjøre litt mer taktisk enn sist også 😀

 12. Prinsen sier:

  Dessverre strekker ikke langtidsvarselet seg helt fram til sommeren, men man skal vel ikke se helt bort fra at flere av oss nok kan dukke opp på flere av disse rittene dersom regnet ikke høljer ned 😉

  For å slenge på et ritt til på programmet så kan vi ikke glemme Vestfold Rundt, her har vi en liten jobb å gjøre for å revansjere et forsmedelig tap mot HCK i 2014 (omtale og rittreferat kan leses her)…

  Som Hoffern nevner så er det i år NM Master på Nesodden og det hadde selvfølgelig vært morsomt med flest mulig på startstreken her og med det nivået som er i Sagene og med erfaring fra NM Master ved Ås i 2014 vil jeg nok tørre å påstå at det her er flere som har mulighet til å hevde seg i både fellesstarten men også tempoen. Og for de som synes det er stas å kjempe om ei Sagenedrakt med stjerner på armen så hadde det sikkert ikke vært kjedelig å sykle rundt med ei Sagenedrakt med flagg på armen heller 😉

 13. Nordboer sier:

  Hoffern: Antar folk har gått for trippelen i Oslo Klassikerne? Det applauderes 🙂

 14. Siggen sier:

  Jeg deltar på trippelen i Oslo klassikerne 🙂

 15. Pedro sier:

  Jeg tenkte å stille på en del fellesstarter denne våren. I tillegg til de som allerede er nevnt vurderer jeg bl.a. Lågendalsrittet, Norsjø Rundt, Askerrunden, Telemark Tours.

  Kult om det er mange som stiller på fellesstartrittene, og om vi ihvertfall i par av dem klarer å organisere oss og gå for seieren som et lag. Som Prinsen vil jeg trekke fram Vestfold Rundt 96 som et prioritert ritt i så måte.

 16. Harstad sier:

  Påmeldt alle ritt i årets Oslo klassikerne, planlegger også i år å få med meg Rojan Rundfahrt på Hadeland, anbefales! http://www.rojanrundfahrt.no/rojan-rundfahrt.html

 17. ImPedrovski sier:

  Jeg har veldig lyst til å melde meg på samtlige ritt du nevner, Hoffern!

 18. Hoffern sier:

  Mye bra innspill her 🙂 Oppdaterte innlegget!

 19. Sticko sier:

  Noen som har erfaring fra Stjernetråkken i Fredrikstad og kan si noe om for og imot i forhold til Oslofjord i Sandefjord? Begge er søn 2. april.

 20. Sticko sier:

  Rettelse: søn 3. april

 21. Havregampen sier:

  Sticko, jeg har aldri deltatt selv men har hørt at det er et såkalt høyrisiko ritt. Forholdsvis flat løype som gjør at mange kommer samlet til mål og da har det tidligere gått noen velt. Vil heller anbefale en klatregeit som deg Vårtesten.

 22. Ciccione sier:

  Trippelen Osloklassikerne, Vårtesten og Randsfjorden rundt foreløpig på agendaen her. Gleder meg til å stille i fet Sagene-drakt og treffe nye klubbkamerater!

 23. Kvigis sier:

  Jeg stiller i alle fall på oslo klassikerne, ingen umulighet at jeg slenger meg med på noen flere om det passer. Artig om det blir en gjeng fra klubben på disse

 24. MO sier:

  Har lagt in de i kalendern. Får se hur kropp och form känns när det närmar sig 🙂

 25. Hoffern sier:

  For de som vurderer Oslofjord 2-3 april, så er det altså et to-dagers arrangement (master eller rankingritt). Det er såpass få påmeldte i master at jeg tok likesågodt og meldte meg på rankingrittet. Mulig det blir litt vel høyt nivå, men desto bedre trening/oppkjøring! Påmeldingsfrist 28mars.

 26. Sticko sier:

  @Hoffern Det blir spennende! Jeg meldte meg på i Master nå. Satser på et ras av påmeldinger de neste timene.
  @Havregampen Takk for advarsel. Passer med det jeg har hørt før.

 27. FroKol sier:

  Frister med Oslofjord, men jeg kommer til å stille i Stjernetråkken Master. Ser ut som noen av de hvasseste konkurrentene i det kommende NM stiller der. For min del blir det mest bare for å komme i gang og komme i rittmodus, siden jeg nesten ikke fikk kjørt noen rit i fjor. Jeg har kjørt Stjernetråkken et par ganger før, synes ikke det er verre enn andre ritt på på denne tiden av året. Ritt er risiko uansett – liker en ikke det bør en streng tatt ikke kjøre ritt i utgangspunktet.

  Ellers er planen å kjøre en del ritt. Det er jo tross alt det som er gøyest 🙂 Fellesstart fra Trondheim og NM Master er bankers. Rojan Rundfahrt virker spennende, og regner med jeg står på start på flere av de andre som er nevnt over her.

 28. TubuLars sier:

  Påmeldt Lågendalsrittet, Askerrunden, Eikerrittet, Baglerrunden, Søgne GP, Vestfold og Tyrifjorden, T-O og Rojan.

 29. Superambi sier:

  Ser for meg Enebakk Rundt (men kan godt selge startnr mitt, anyone?), Oslo Klassikerne, Vestfold Rundt, Styrkeprøven Lhmr-Oslo, Jotunheimen Rundt.

 30. Siggen sier:

  Tyrifjorden ryker fra Oslo klassikerne for min del pga dåp (av egen sønn..) da 4. juni var eneste dato som passet i overskuelig framtid, ikke gudsteneste hver uke ute i periferien på Vestlandet faktisk.

 31. Koppis sier:

  @superambi, kan gjerne kjøpe startnr ditt til enebakk hvis du ikke skal delta 🙁

 32. FroKol sier:

  Ronde van Berg 16.04 (kommende lørdag) – hvem er med?

 33. Sticko sier:

  @Harstad @Ciccione Siden innlegget mitt og all annen omtale av Vårtesten ser ut til å ha blitt slettet fra tråden «Trening uke 15» uten varsel (uvisst hvorfor, merkelig praksis) repeterer jeg svaret mitt her, i håp om at det får bli stående: Blir Vårtesten på meg òg. Det er flere fra Sagene påmeldt, sjekk deltakerliste på https://reg.eqtiming.no/?EventUID=20529

 34. TT sier:

  @Sticko etc, praksis; bruk av nettsidene.

 35. Sticko sier:

  @TT Er klar over den. Jeg svarte på et spørsmål i samme tråd, nettopp «slik at den kan ses i sammenheng med dennes tidligere kommentarer». Spørsmålet lenger oppe handlet om Vårtesten som arrangeres søndagen i uke 15 og som dermed er et alternativ til langtur denne uka. I mine øyne relevant i den tråden.

Legg igjen en kommentar