Utøverstipend til Carl Fredrik Hagen for 2016

Timing er så mangt. Selv om stipendavtalen ble undertegnet i starten av april, ville historien det slik at vi først rakk å meddele om begivenheten etter at Calle hadde sikret seg klatretrøya i Tour de Bretagne.

Rett før jul mottok ledelsen i Sagene Sykkel en stipendsøknad fra Carl Fredrik Hagen, bedre kjent som Runner i klubben, og Calle blant venner. Basert på den meget gode utviklingen han hadde i 2015, hvor han også mottok et utøverstipend fra klubben, og de forventningene vi har til ham for 2016, besluttet ledelsen å tildele et utøverstipend også i år.

Undertegnede tok turen ut til Oppegård, hvor Calle bedrev opptrening etter en noe uheldig start på sesongen med sykdom, for å få signert avtalen. I stua står det en BMC på rulle og en spinningsykkel. Som motivasjon har far og sønn Hagen fulgt med på innspurten av NM-femmila. Hagen senior avslører at Calle har hatt 4 timer på sykkelen, og at han selv hang på den siste timen – etter sigende den eneste måten han har mulighet til å holde følge. Vi antar at det ikke er helt sant.

Calle har lagt bak seg et år med proffliv og har fått erfaringer vi mosjonister bare kan drømme om. Det som imponerer meg, er ikke utelukkende deltagelsen i kjente og spennende ritt. Langt viktigere er det å observere en særdeles fokusert ung mann, med klare planer for sin egen utvikling og en dyp forståelse av både fysiologi og effekter av ulike treningsformer. Resultatene som kom allerede nå i Tour de Bretagne er utslag av talent så vel fysisk som intellektuelt. Utholdenheten har han lenge vært kjent for, men det er vår oppfatning at Calle har svært mye å bidra med også av sykkelsetet.

Aller mest merker man pågangsmotet Calle har. Og det er ikke overraskende at han er foretrukket som treningspartner for enda mer profilerte ryttere. Han viker ikke for litt regn og gir seg ikke før dagens økt er levert. – Når jeg slår deg i Brattbakken, vet jeg at jeg er i form, skal en ikke ukjent protour-rytter ha uttalt senest i årets oppkjøring. Vi skjønner hva han mener.

CFH klatretrøye Tour de Bretagne

Carl Fredrik Hagen vinner klatretrøyen i Tour de Bretagne 2016

Når dette skrives, har vi allerede rukket å hylle Calle for imponerende innsats sammen med Sparebanken Sør-laget under Tour de Loir et Cher. Rittet er valgt som en naturlig del av lagets treningsplaner, på vei mot Tour de Bretagne. Undertegnede var særdeles ekstatisk på fredag kveld, etter endelig å ha fått med seg at Calle erobret klatretrøya i Tour de Bretagne. At den skulle sikres søndag, var man ikke i tvil om. Vi gratulerer!

Calle har følgende rittplaner for våren 2016:

Frankrike:
13.-17. april – Tour de Loir et Cher
25. april – 1. mai: Tour de Bretagne

Norge:
7. mai: Sundvollen GP
8. mai: Ringerike GP
18.-22. mai: Tour of Norway

Vi gleder oss, og håper det blir muligheter for enda flere spennende ritt mot høsten.

Calle forsøker selvsagt å få plass til Sagene Klatrekonge, og vil delta på KM dersom muligheten byr seg. Vi gleder oss til fortsettelsen!

2 Responses

  1. TT sier:

    En mester er konfirmert.. imponerende, grattis! 🙂

  2. Jørsa sier:

    Fantastisk gøy å følge deg Runner. Grattis så langt. Det har så vidt begynt.

Legg igjen en kommentar