KM Landvei 2016 – resultater

20160918_1037022En frisk morgen møtte Sagenes raskeste menn og kvinne til dyst. I en duggfrisk Maridalen ventet alle i spenning på om Svante nok en gang skulle ta spurten.

Formannen karret seg opp i otta, og tenkte sitt om valget av tid og sted… Gleden var imidlertid på plass så snart jeg så været. Og på vei opp i Maridalen var det etterhvert en masse syklister i sort og hvitt. Hva mer kan man begjære? Jo, at en av dem stiller til start i Norgesmester-trøye! For en klubb!

Støtteapparatet var også på plass. Uten Klara, Kjersti og Marcus kunne vi ikke gjennomført KM Landevei. Stor takk til dem!

Det var flere til start med gode ben denne morgenen. Noen vil kanskje også mene at høyrebenet til sjåføren av master-bilen var litt for tungt, men til sitt forsvar vil han si at energinivået til enkelte smittet gjennom bakruta.

20160918_0842022

Etter to runder bak master, var det fritt frem. Og panikken bredte seg umiddelbart; så snart feltet gikk ut på tredje runde gikk Bård i brudd. Totalt uvettig tenkte nok enkelte, men BB gjør ikke slikt uten en plan. Allerede runden etter var det DNF, da en uheldig timet konfirmasjon gjorde at dagens økt måtte bli litt kortere enn de foreskrevne 7 rundene.

Det videre rittforløpet kjenner jeg kun fra runding:

Charlotte L tok en flott seier blant kvinnene, mest fordi hun stilte og kjørte i pulja med gutta. Neste år får hun kanskje litt konkurranse..? Vi gratulerer uansett!

For herrene ble det noe mer spenning. Hoff kom alene fra tredje runde, og feltet var godt samlet. Fra fjerde runde hadde Frode, Jonathan og Jørgen støtet seg opp til fronten. Feltet var noe redusert, og noe ustrukturert («E dokk fornøyd me sjættplassen!? Kom igjæn!», sitat slutt).

Status var ganske lik ut på sjette runde, men feltet manglet etterhvert ryttere. Da det var duket for spurt hadde fronten vært noe mer avventende, noe som lot Espen få kontakt fra gruppen bak. Ned bakken mot mål kom det derfor fem mann. Hoff gikk for langspurt, men Jonathan la seg på hjulet hans. Med et godt timet støt var Jonathan en knapp sykkellengde foran i mål. Hoff tok dermed andreplass mens Frode tok tredje.

Resultatliste KM Landevei 2016:

1 10 Jonathan Studsrød 1:43:26
2 2 Martin P Hoff 1:43:26
3 8 Frode Kolvik 1:43:31
4 12 Espen Kildebo Jensen 1:43:34
5 14 Jørgen Sørensen 1:43:35
6 4 Daniel Brodshaug 1:44:05
7 5 Espen Thorstensen 1:44:08
8 15 Helge Kolstad 1:44:21
9 1 Charlotte Lien 1:44:37
– 3 Per Nord DNF
– 7 Stig Rognes DNF
– 11 Bård Idås DNF
– 9 Jan Oredson DNF
– 6 Henning Auestad DNS
– 13 Sigmund Ringdal DNS

8 Responses

 1. Jørgen sier:

  Jeg må si at dette var et meget bra KM landevei. Konge bra vær, flotte sterke lagkompiser med kamp inn til døra. Jeg prøvde meg opp siste gang i bakken til Sandermosen og fikk noen meter. Men merket at det ikke var nok så jeg roet over toppen. Siste forsøk var og prøve igjen etter at Frode satt opp farten forbi eika. Over toppen prøvde jeg å få noen meter. Men i tet opp på oppløpet var kruttet brent opp og det ble sist i spurten. Jeg har ennå mye taktikk å lære på landeveien. Godt jeg fremdeles er ung og lovende PS: Synes denne lista med kun 9 fullførte på KM landevei ser litt stusselig ut. Neste år får vi håpe det blir andre boller.

 2. Frode sier:

  Dette var morro! Takk til alle frivillige som stiller opp tidlig søndag for at 13 stk skal få gjort opp om tittelen.

 3. Jonathan M sier:

  KM landevei er moro! Takk til de som gjorde dette mulig, med Olav i spissen. Setter standarden i KM’et med master-opptrekk med Porsche. Rittet ble et jevnt, hardt utskillelsesløp hver runde og det ble klart over toppen på siste runden at dette kom til å ende i en spurt. Frode og Jørgen rykket etter tur ved eika, men den lille gjengen var fortsatt samlet. Ut av siste sving lå jeg som nummer 2 da det stoppet opp. Martin grep muligheten til å angripe og jeg rakk akkurat å henge meg på og passere han på de siste meterne. Håper enda flere melder seg på til neste år 🙂

 4. Martin P sier:

  Enig – takk til dere som stilte opp 🙂 God kake var det også! Får satse på bredere deltagelse neste år. Var vel forøvrig ikke før starten på sjette runde at jeg fikk selskap igjen etter nesten tre runder i front. Jeg gjorde dermed nøyaktig det motsatte av den strategien jeg planla i forkant, som var å holde hodet kaldt og heller prøve meg på sisterunden, men det hadde da heller ikke vært like moro! Gøy å satse litt! 😉

 5. Olav Magnus sier:

  @Martin: Jaggu godt du holdt oversikten, der gikk det åpenbart litt i surr for sekretariatet.

 6. Frode sier:

  Stemmer som Martin sier. Vi andre tenkte at det var helt ok at mestertrøya fikk koke litt alene i front. Dessverre viste det seg at det ikke ble kokt hardt nok.

 7. Tom sier:

  Grattis til Charlotte og Jonathan med KM titlene. Og ikke minst kudos til de frivillige som også denne gang gjorde avviklingen mulig 🙂

  Stormesterstillingen er oppdatert, nå med årets første Stormester allerede kåret, Klara.. grattis til deg også! 🙂 Vi har forsåvidt fått kåret én til, Jørgen, grattis! 🙂 Men her kan vi få nytt år med deling av tittelen, skulle det gå Henning’s vei i klatringen. Ja med full klaff kan også Espen bli den som deler med Jørgen. Thrilleravslutning altså!

 8. Brede sier:

  Bare å gratulere Klara og Jørgen med SM titlene så får Henning legge seg i selen til klatringen og kanskje bli Sagenes første dobbelmester.
  Noen må forøvrig fortelle Frode at han hadde hatt reelle muligheter til å ta pokalen om han bare hadde kreket seg til en KM start med ballongdekk!! Skjerpings 🙂

Legg igjen en kommentar