En folkefest på Belgisk brostein i flandern

Etter en heller slapp start på året falt valget på å kickstarte sesongen med å sjekke at sykkelen skal tåle norsk veistandard. Belgisk brostein sammen med 16000 andre skulle riste i mange kilometer og de korte men bratte bakkene får en fort til å innse at toppformen er et godt stykke unna. Vi var en gjeng som dro og prikket oss inn på 74 og 140 km, det er også fult mulig å dra på med 240 km. Gleden var stor da vi kom ut av flyplassen å kjente at våren var kommet, sol og 18 grader er det kun bleke legger som ikke liker.

Etter å ha satt sammen sykkelen var det å innta viktige karbs i for av godt belgisk øl som skulle holde hele neste dag. Vi valgte å bo i Gent ca 25 km unna start byen for vår distanse Oudenaarde, vi trillet en liten time til start og ved startstreken sto en herre kledd i sykkel tøy med norsk flagg og ventet, sykkelpresidenten skulle holde oss med selskap. Turritt i Belgia er noe annet en i Norge, her var det bare smil å se på start. Rittet startes når man selv ønsker tiden er ikke viktig for de fleste her, etter snaue 9 km kom den først brosteinen og det var verre en jeg trodde, og brosteinen her er fin i forhold til Paris-Roubaix sies det… Det var bare å finne en rytme å komme seg over, sjeldent har dårlig asfalt kjentes så godt under hjulene.

140 km består av 17 stigninger og 6 brosteins partier, mer enn nok for en nordmann som ser lokale helter fly over partiene å forsvinne selv om man gir jernet selv.  Etter hvert parti stopper store grupper å ljuger om hvor fort de syklet over for de triller rolig mot neste. Underveis er det mange matstasjoner som byr på vafler,krydder kaker og annet godt, heller ikke her er det tegn til stress. Trasen beveger seg stort sett i en omkrets av 2-3 mil på kryss å tvers på hyggelig småveier mang inntrykk å ta med seg hjem. Jeg møtte ingen spisse albuer selv med en kar fra Rye med i gruppen;) Å rulle inn til mål uten å tenke på tid er godt å starte sesongen med, blir vel mer av det andre senere. Håper på mer belgisk atmosfære i norske turritt i fremtiden.

Når søndagen kommer er det proffene som skal til pers og her skjønner man at det de gjer er en helt annen idrett de flyr over bakker og brostein, er bare å legge seg i hardtrening… Det ble Belgisk seier i belgisk mesterskaps drakt på belgisk lag så om vi skulle gjort noe anderledes er det å bli en dag til å få med seg festen.

Å komme seg dit er enkel mange selskaper flyr til Brussel ca 6 mil fra Oudenaarde, tog eller leiebil derfra.

Tror vi betalte 40 euro for startnr og fikk igjen 10 da vi leverte inn startnr.

Det blir garantert ikke siste gang jeg starer sesongen her, satser på flere hvite drakter ved en senere anledning.

 

Kvigis

 

1 Response

  1. Henning sier:

    Høres så morsomt ut at jeg i et øyeblikks eufori glemte at jeg har mer enn nok med brosteinen i rundkjøringa på Bjølsen…

Legg igjen en kommentar