Sagene med norgesmester i rundbane

 

Bunad på toppen av pallen. Langpilsen er Norges beste 50-åring.

 

Lørdag på rad vant Sagenes egen duracell-kanin Brede Arntzen NM for andre år på rad.

I år var det i norgesmesterskapet i rundbane hvor Brede slo pusten ut av konkurrenten.  Da sagens nybakte norgesmester i M50-54 master kom i mål kunne han ta en cola og se neste mann i klassen trille inn  01:32 etter. NM ble kjørt på Konnerud i Drammen.

Brede oppsummerer rittet slik: «Planen før start var ikke å ta starten og dra opp tempo da jeg har rikelig med dårlig erfaring med å starte for hardt. Jeg slapp det i år,  for det var en annen som tok på seg oppdraget med å holde (over)fart. Jeg hadde min fulle hyre med å dingle etter på første runden. Det ble ikke bedre av at han tok 2 av A-sporene som jeg ikke turte å kjøre, så jeg fikk et par luker å tette fra B-sporet underveis. Ut på andre runden fikk jeg en luke som ble ganske komfortabel halvveis og da ble jeg litt vel slapp på 3. runden , men jeg skjerpa meg litt på siste runden samtidig som jeg ikke tok noen sjanser på å kjøre i filler utstyret.  Det var mange som måtte plastre både kropp og sykkel denne helgen».

Den nybakte norgesmesteren skryter av arrangementet og sier at: «  Det er en skikkelig kul løype på Konnerud som setter ferdighetene og for min del også motet på prøve». Brede legger til at han før neste år skal leie inn HappyFeet og Ertnes for å lære seg å fly høyt med sykkelen.

Flere bunader i NM

Jørgen Ertnes og Synniva Dring  representerte og Sagene i NM . Sunniva hadde ikke trent i traseen og lå bra ann i traseen før hun uheldigvis gikk falt tidlig i første runden. Dette la en demper på resten av løpet, og hun ble slått av flere damer hun vanligvis har full kontroll på. Sunniva havnet til slutt på en 7. plass men Jørgen tok en sterk 7. plass i klassen 30-34.

Vi gratulerer Brede med nok en NM-trøye og gleder oss til at han stiller med norgesmestertrøye i neste års rundbane-KM i mai!

Legg igjen en kommentar