Sesongoppsummering 2017: Carl Fredrik Hagen

Følgende oppsummering legges ut på vegne av Carl Fredrik Hagen som for tiden sykler Tour de Normandie.

2018-sesongen er bare er 5 uker unna, men det er aldri for sent med et lite tilbakeblikk på forrige sesong.

Det føles ikke veldig lenge siden siste målstrek ble krysset i 2017. Binche-Chimay-Binche 1.1 i Belgia var avslutningen på en sesong som varte fra 5.mars til 13. oktober. Det er ganske mange uker og måneder med intenst rittfokus og jaget etter toppformen og den perfekte dagen.

I forberedelsene til sesongen fikk jeg gjort en grundig jobb, både i varmere strøk og med tradisjonell vintertrening her hjemme i Norge. Stipendet jeg fikk fra Sagene IF Sykkel gjorde det mulig å utvide samlingsdøgnene i utlandet utover lagsamlingene med Team Joker Icopal. Det betydde mye i fjor, og var en viktig suksessfaktor for det som skjedde senere i sesongen.

Jeg ser tilbake på en sesong der jeg utviklet meg som sykkelrytter på flere områder. Ikke bare ble jeg sterkere fysisk, jeg fikk også et bedre sykkelhode og ble sterkere psykisk. Med god hjelp fra bl.a. Gino van Oudenhove lærte jeg meg å sykle ritt på en helt annen måte enn tidligere. Fokus har vært å spare krefter, sitte riktig posisjonert til riktig tid og angripe på de riktige plassene for å kunne vinne sykkelritt.

Et av de beste rittene jeg syklet rent taktisk i fjor var Overijse 1.1 i Belgia i august. Et knallhardt og langt endagsritt med en hissig finale hvor runden bestod av både brostein, utforkjøringer og bratte knekkere. Jeg satt perfekt posisjonert i 3.posisjon inn i siste bakke 3km før mål og beina var gode. To proffer og jeg kom oss løs med en god luke ned til det som var igjen av hovedfeltet. I utforkjøringen rykket jeg ifra da «de store guttene» begynte å lure på hverandre, og fikk en solid luke. I nest siste sving sklei jeg ut av veien. Aldri har jeg vært så nærme, men likevel var jeg så langt ifra. Opplevelsen og lærdommen fra det rittet tok jeg med meg videre.

Av 45 løpsdager med UCI-ritt var høydepunktet helt klart min første internasjonale seier på 3.etappe og 2. plass sammenlagt i Tour d’Alsace. Det var et ritt jeg hadde forberedt meg til lenge, og spesialtrent for i 5 uker etter NM. Vi får ikke så mange muligheter til å kjøre klatreløp i løpet av en sesong, og det å klare å gripe muligheten og levere når det gjelder var utrolig godt! Jeg var heldig og fikk også mange andre gode rittopplevelser med 2. plass i Sundvolden og Ringerike GP, 8.plass sammenlagt og 5.plass på etappe i Arctic Race.

Jeg må innrømme at det var en liten skuffelse å ikke få plass på VM-laget i Bergen, men samtidig er jeg veldig glad for at jeg fikk muligheten til å kjøre VM lagtempo med Joker Icopal helgen før. Det var en helt sinnsyk opplevelse og en dag jeg vil huske resten av livet. Alt fra politieskorte og stengte veier på treningen dagen før, til den villeste stemningen opp Birkelundsbakken før vi raste ned til Bryggen og målgang.

Jeg la ned rundt 1200 timer med trening i forbindelse med sesongen 2017. 32 000 km er tilbakelagt på veiene rundt om i Europa. Det er en fulltidsjobb, og stipendet jeg har fått fra Sagene IF Sykkel har gjort hverdagen litt lettere og bidratt til at jeg har kunnet optimalisere treningen og restitusjonen. Jeg er veldig takknemlig for støtten jeg har fått fra klubben, og lar meg også inspirere av sykkelgleden som klubbens medlemmer viser.

Nå ser jeg frem til min andre sesong i Joker Icopal. Sesongstarten er 4.mars i Belgia med semiklassikeren Dwaars Door West-Vlaanderen 1.1. Videre venter flere store ritt, og får vi alle løpene vi har søkt på blir det mer klatremorro gjennom sesongen. Målet er flere seire, en stabilt god sesong og plass på VM-laget i Innsbruck i september.

Vi sees plutselig på landeveien!

Sykkelhilsen Carl Fredrik Hagen

1 Response

  1. Anders R sier:

    Takk for fin oppsummering. Lykke til i 2018!!

Legg igjen en kommentar