Vellykket Nordmarka rundt

Sagene stilte med 4 ryttere i ”Åpen ekspresspulje inntil 4t 30min” i søndagens Nordmarka Rundt arrangert av Rye SK for 37. gang. I tillegg hadde Sagene ryttere som syklet for årets sterkeste? nykommer lag, Team Torshov (TT) som startet 10 minutter bak. Det var gode forhold, ikke for varmt, greie vindforhold og det meldte regnet kom ikke før midt i Nittedal.

Min erfaring fra åpen ekspresspulje var god, og den fungerte tilfredsstillende. Det ble dannet en god rulle frem til første bakken opp til Ringkollen, snittfart 39,5 km/t. Feltet holdt over gjennomsnitts god fart opp til R-kollen og plukket her opp et Ryelag og flere tidligere startende. Det ble kjørt fort og til dels villmann ned. Langsmed Åsa frem til første matstasjon, et moderat tempo på svingete og dårlig asfalt. Mistet vi JSA her? Sagenegutta slapp gruppen for å spise, vi fikk ikke Follo CK som hadde mange ryttere til å stoppe. Ned mot Jevnaker ble vi hentet inn av TT. Hang på disse inn, og de sprekeste fikk lov til å bidra i rulla. Hulken fikk hammer’n og slapp i siste stigning opp til Grua, men ble igjenfunnet av JSA her. Undertegnede og EB klarte å henge med ned igjennom hele Nittedal. Vi ga det vi orket i rulla, 45 km/t. Fikk en del kjeft fra en hissig fyr fra Nittedal CK, men pytt sann. Ellers mye konstruktivt fra, og stor takk til, et imponerende kjøresterkt  TT. I mål virket alle våre å være fornøyde med egen innsats og tider. Ser Contador brukte 8000 kcal på sin monster etappe i Giroen, jeg brukte 4000 på min 🙂

Resultater: Teddy F (Team Torshov) 3:59:22, JS sammetid (DNF i lista), EB 4:09:07, KJT 4:13:17, JSA 4:21:09 og Hulken st.

Ser frem til deltagernes egne kommentarer på tråden 😉

3 Responses

 1. Teddy F sier:

  Ja, det ble et interessant ritt!
  Syklet med Sagenekollega, Jonas for Team Torshov, et lag satt sammen for L-O. Vi var 6 ryttere fra TT som skulle sykle sammen med CK Nittedal. Ambisjonen var å sykle jevnt hardt på flatene og roe bra ned i bakkene. Dette ble fulgt meget trofast, helst litt for trofast, for vi kjørte i overkant kontrollert oppover for å tilfredsstille skeptiske Ck Nittedal ryttere. Kunne fint kneppet opp et hakk eller to i stigningene, uten at det hadde gått på bekostning av kjørestyrken på flatene, for TT i alle fall.
  Vi tok forbi endel grupper, deriblant gruppen til Sagene IF, som da hadde delt seg i to. Meget gledelig at EB og KJ ble med på ferden inn mot mål, og kult å se at det ble bidratt sterkt i rulla! KJ: Nevermind the bollocks (les: Nittedalrytteren)
  Avslutningen på rittet ble noe amputert for min del. Inn i rundkjøringen v/Gjelleråsen veltet intet mindre enn 3 Team Torshov ryttere, alle med fancy høyprofilhjul:-) Det gjorde sitt til at jeg tenkte; «turritt er jammen meg turritt», og besluttet sympatisk nok å vente på de veltende. Da de ikke viste seg, fant jeg likevel ut at jeg måtte komme meg i mål, og traff da på EB hvor vi sykla inn til Årvoll. Sluttiden hadde uten velten blitt mye bedre, da TT hadde tenkt å kjøre skikkelig på fra Gjelleråsen og inn. Men, det er uvesentlig, godfølelsen var der og jeg følte meg sterk hele veien – herrlich!

 2. Jan Sverre Asmyr sier:

  Morosamt ritt med god og blaut avslutning.
  Moret meg godt i starten og ble med på rulla frem til stigningene. Der måtte jeg se de andre Sagene-skjortene gli i fra, men halvveis opp til Sollihøgda slo energi-gel’en til og jommen dro jeg ikke inn gruppen igjen. Herlig følelse. Villmannskjøring nedover og så ble jeg helt paralysert på den dårlige asfalten etter Sundvollen (eller var det energi-gel’en som var brukt opp?). Ble uansett brutalt daff!
  Rye-gruppen vi dro forbi i nedoverbakken hentet meg inn og jeg hang meg på hele veien til mål. Her ble det kjørt sakte i motbakkene og full fres på flatene (16-timers gruppa til Rye).
  Et hyggelig vink fra Årstein ca ved første matstasjon ga fin puff mot Jevnaker og ca ved Grua plukket puljen opp Hulken, godt å se kollegiale drakter selv om han fikk hammer’n tidligere.
  Godt under 4:30 «forsvarte» start i ekspress-pulje og i slikt regnvær kjennes det at man er sånn pass friskus 🙂

  Nå er det Lillehammer-Oslo som er neste. Regner med å ta toget opp og rekker sikkert ikke påmeldt pulje (meldte meg på gruppe med flest Sagene-ryttere, men skal uansett ikke henge meg på de racerne).

 3. eb sier:

  Jeg er jo som kjent ny i sykkelgamet, så i likhet med Enebakk rundt var dette min debut hva ritt angår. Alt i alt er jeg fornøyd med opplevelsen, regnskyllet på slutten var en kald prikk over i-en, men no pain no gain, eller hva(?) «Pakten» fungerte veldig godt denne gangen, vi holdt mer eller mindre samlet følge til grua, og kjørte derfra med det lille overskuddet vi hadde igjen inn til mål. Årstein og TTs nærvær ga i allefall meg litt ekstra futt, så da jeg øynet muligheten for å skru opp tempoet inn mot mål med noen få hakk gjorde jeg det. Årstein var sterk så jeg hang meg på han og hadde planer om å henge på halen hans inn til mål, men da de to andre Torshov kara tok oss igjen måtte det graves dypt i kjelleren, for de mente alvor med hva jeg har forstått var en fart på drøye 50km/t inn til mål. Måtte gi slipp litt før mål, men da jeg oppdaget at jeg hadde en blindpassasjer fra Frøy på halen måtte Sagenes ferske sønn vise hvem som var sjefen og holdt han bak meg inn til mål. Fikk en tid jeg er fornøyd med, hadde et håp om å komme inn på 4, så en liten bom var det unektelig. Nittedalnissen ler jeg fremdels godt av, han fikk en dårligere tid enn meg, så det er en helt grei hevn 🙂 Kanskje vi kan få til en større gruppe til neste år, tror et samarbeid med 10-15 sagene ryttere kan bære frukter. Flott ritt var det unektelig, et annet pluss er jo at vi har de feteste draktene!

Legg igjen en kommentar