Enebakk Rundt 2013

Vi begynner å bli mange nok med smale dekk i klubben til å ta landeveissyklingen ett steg videre fra å være oppvarming til terrengsesongen, uten at vi på noen måte skal bli «helt Rye» av den grunn.

Som nevnt i en tidligere tråd vil et helt svart/hvitt tog (som stiller litt bedre forberedt og som kjører jevnere og bedre enn det vi har fått til med Stovnerkameratene) til Enebakk Rundt neste år være en god start. En start som med god samvittighet gjerne kan utvides med Nordmarka Rundt og Lillehammer-Oslo som også går tidlig nok til at terrengsesongen knapt har startet.

De store tur-rittene er som lagkonkurranser å regne, og det hadde vært langt morsommere å kjøre dem som et lag framfor som smågrupper som henger seg på der det passer.

Jeg har tatt meg den frihet å ta et uformelt innpisker-initiativ i den sammenheng og kan melde om at våre out-sourcede ryttere i Team Torshov er positive til et samarbeid. Dette sammen med at vi har 4 ryttere på vei inn i våre rekker som alle er kapable til å klare 1. mai toget på godt under 1.55 gjør at en målsetting om å få til et rent Sagenelag som med 20 mann kjører på en tid som alle vil være fornøyd med begynner å se ganske realistisk ut.

Med et rent Sagenelag som ikke trenger å ta hensyn til andre klubbers ønsker (for eksempel om rabiate åpninger…) og som kjører for en klart definert slutt-tid vil det også være lettere å etablere et alternativ for de av våre medlemmer som heller vil satse på et litt snillere tempo uten å risikere å måtte sykle alene av den grunn.

Jeg vil gjerne bruke denne tråden til å lodde stemningen for hvem som er interessert å satse litt mer på landeveien til neste år og som dermed også er villige til å beholde litt landeveis og rulle fokus utover sommeren og høsten. Uforpliktende «påmelding» ved å skrive i kommentarfeltet.

13 Responses

 1. Fesz sier:

  Eg må henge meg på her. Så sant som alt klaffer med jobb, barn og div. så er eg med.

 2. Wien sier:

  Jeg er med!
  Jeg skal sykle både Follorittet, L-O og muligens Nordmarka Rundt uten noen faste lag i år, så hvis noen har lyst til å tjuvstarte rulletreningen sammen med meg ifm. disse rittene, hadde det vært helt mega.

 3. Wien sier:

  Veldig bra insj forresten, Beretta!

 4. Magnito sier:

  Dette vil jeg være med på! Hadde vært veldig tøft å få til Nordmarka rundt og L-O også, samt å kuppe et eller annet obskurt ritt på vestlandet også? 😉

  Tenk for et syn, et helhvitt Sagenetog susende avgårde langs landeveien! Kodak moment!

 5. Atleten sier:

  Ambisiøst med 1:55 Beretta, men I’m inn.

 6. Beretta sier:

  Må være ambisiøst for å få med mange nok 😉

 7. Formann KJ sier:

  Herlig, jeg er seff med hvis jeg kan 1.mai 2013!
  Det var noe i denne leia jeg hadde tenkt på, mål under 2 timer = 1.59 bonus hvis det blir 1.55. Et sort/hvit Sagene IF tog på den brede landevei i gjennom Ap distriktet Enebakk på arbeiderdagen:-)
  PS. Atleten, du frykter da ingen ting som heiv deg med i brudd med Stovner kam 😉

 8. HE sier:

  Jeg er med!

 9. Dokken sier:

  Jeg er ny, og sannsynligvis alt for dårlig til å sykle så hurtig, men jeg holder meg gjerne til landeveissykling hele sesongen gjennom. Jobb og familie begrenser mulighetene for trening, men tirsdag og torsdag samt de fleste søndager tror jeg det skal være mulig å få til.

 10. Hulken sier:

  Bra tenkt og foreslått Beretta! Jeg er sef med. Håper og tror at en ambisiøs målsetning på <2t vil trigge flere til å være med. Hvis vi starter relativt pent og kommer oss kontrollert til Flateby, så kan vi øke på jevnt slik at gjennomsnittshastigheten når vi kommer til Ytre Enebakk ligger på ca +40 km/t. Derfra og inn kan de som har ben til det trøkke på, mens andre, sannsynligvis meg inkludert, kan satse på å begrense skaden mest mulig de siste par milene.

 11. Selvanel sier:

  Jeg kunne tenke meg å være med på et B-lag neste år. Er i ufattelig dårlig form, så under 2 timer er nok ikke realistisk for mitt vedkommende med mindre jeg legger ned utallige timer med biting i styretapen det kommende året.

  Uansett vil jeg være i stand til å bidra i toget så lenge jeg holder i tråd med Hulkens innlegg over.

  S

 12. Jeg henger meg på. Etter å ha ligget nærmest brakk i tre år er jeg klar for nye utfordringer. Har ventet på at landeveissyklistene skulle komme ut av skapet.
  Forutsetter at satsningen på tyne hjul betyr faste jevnlige treninger i hele april.
  PØLSA

 13. Pekern sier:

  Jeg sykler egentlig med Team Torshov, men jeg klarer ikke henge med 1.laget, så med mindre TS får et 2.lag så er jeg med!

  Enebakk 2012 syklet jeg på 2t19m med punktering og såvidt 500km på racer totalt i hele mitt liv. (hadde jomfrutur 30 mars 2012)

  Jeg tror at vi kunne syklet på ca. 2t hvis vi har en plan mellom påske og 1.mai neste år:)

Legg igjen en kommentar