Stormesterkåringen 2014

Stormester VandrepokalVi teller over 30 nye medlemmer hittil i år, nærmer oss raskt årets første klubbmesterskap, og føler derfor at det er fornuftig med en kjapp gjennomgang av vår populære Stormesterkåring. Som det fremgår av lenken, inngår fem klubbmesterskap i denne kåringen:

 • 27/5 KM Rundbane
 • 10/6 KM Tempo
 • 12/8 KM Landevei [red: flyttet til 11/8 grunnet Maridalspillet]
 • 21/8 KM Grus
 • 4/9 KM Klatring

Men, å få med seg samtlige er ikke alle forunt. Og ikke minst kan man ha en dårlig, ødeleggende dag i et. Dette anerkjenner vi, samtidig som vi ønsker en Stormester som verdig representerer bredden i klubben vår. Grunnlaget for kåringen vil derfor være:

 1. Beste resultat fra tempolandeveiklatring
 2. Beste resultat fra rundbanegrus
 3. Det beste gjenstående resultatet – uansett gren

Dette betyr at man fint kan oppnå full uttelling selv om man ikke får deltatt i flere enn tre klubbmesterskap, forutsatt at disse er fordelt både på gruppe 1 og gruppe 2. Holder ikke denne forutsetningen vil man ikke kunne oppnå mer enn to tellende resultat, og naturlig nok bli hengende etter i kåringen. Viktig å få deltatt i klubbmesterskap fra begge gruppene altså. Men også verdt å merke seg at man ved å stille i flere enn tre klubbmesterskap kan frarøve sine konkurrenter verdifulle poeng. Kan kanskje bli avgjørende, være seg i toppkampen eller dueller lenger ned på listen. Poeng gis og summeres etter Norgescup modellen. DNF gir 1 poeng.

Så, som et av våre nye medlemmer allerede har påpekt i kommentar til tidligere post; klubbmesterskap i Sagene IF Sykkel er alvor. Men kun i positiv betydning. Knall konkurranse på alle nivåer, satt i en sosial ramme. Må bare oppleves!

I fjorårets kåring var hele 45 av den totale medlemsmassen på ca 80 innom Stormesterkåringen. I år må målet være at denne andelen øker, men også at flere når full uttelling i forhold til antall tellende resultat.

Noen som har spørsmål før vi ruller i gang? Lenken over gir nok svar på mye. Hvis ikke legg igjen kommentar nedenfor.

5 Responses

 1. M7 sier:

  Hva med å lage en ¨Stormester sykkeltrøye¨, som vinneren av 2014 kan smykke seg med på trening og i ritt i 2015? Praktisk lage 1 trøye i alle størrelser, slik at vi dekker det altletiske mangfoldet? Trøyen kan være ganske lik dagens, men litt mer eksklusiv, og hvor stormester fremkommer på baksiden?

 2. Stormesteren i Sagene IF Sykkel bør absolutt smykkes med egen trøye! Styret har vært inne på noe lignende tidligere så tar dette opp til videre vurdering:-)

 3. Ram-Jam sier:

  Jeg stiller med dårlig rygg og uten sykkel. Så kan godt være sekretariat e.l.
  Gleder meg til å se!

 4. TT sier:

  Synd med ryggen Ram-Jam, håper det ordner seg snart.

  Siden du også skriver «uten sykkel» antar jeg det er Rundbane du snakker om. Der er Langpilsen sjef, og får avgjøre hvilke tjenester som eventuelt trengs. Er bemanningen i boks så er ihvertfall fotograf på strategiske steder i løypa populært! 🙂

  Skulle tilbudet også gjelde tempoøvelsen i juni, så er det absolutt behov for hjelp i sekretariatet. Men det er kanskje mer på din hjemmebane i forhold til sykkel 🙂 Uansett, da er buskapet nå kringkastet, til alle dere der ute som ikke skal delta selv.

 5. ArniLar sier:

  Kunne det vært en ide og flyttet KMfellestart til 14 August? Slik at ikke Øyeren rundt ble så tett på?

Legg igjen en kommentar