Enebakk Rundt 2015

1.mai og vårklassikeren Enebakk Rundt nærmer seg med stormskritt – ett av årets ritt hvor Sagene virkelig skal flagge våre fete drakter.

Trening starter denne uken, og frem til rittet vil mye av fokuset på fellestreningene ligge på rulletrening for å sikre tette, effektive, og ikke minst raske, ruller. Det er viktig at alle som planlegger å kjøre rittet stiller på så mange fellestreninger som mulig slik at vi blir så samkjørt. I tillegg legger vi inn en recon-runde eller to som langtur på søndager.

Nytt av året er at vi deler oss i to lag. Begge lag starter i samme pulje, men er differensiert på mål: sub 2t og sub 2:15. Sub 2t skal etter planen bestå av 12-14 ryttere og ledes av road captains TubuLars og Havregampen, mens formannen selv, Nordboer, er road captain for sub 2:15. Hvem som sykler på hvilket lag styres langt på vei av den enkeltes lyst, selvinnsikt og tro på egen kjørestyrke.

Mer informasjon kommer etter hvert, men oppfordrer alle som planlegger å kjøre til å melde seg på allerede nå, samt gi lyd i kommentarfeltet. Pr. 13.04 er det 18 påmeldte ryttere.

40 Responses

 1. Jørsa sier:

  Jeg er påmeldt og ønsker å bidra i sub 2. Forbereder meg med sykkel i Provence. Tilbake på trening neste uke.

 2. Wien sier:

  Påmeldt!

 3. Totte sier:

  Påmeldt. Satser nok på å kjøre sekk med Nordboer et al. fra start.

 4. Buck sier:

  Påmeldt, sub 2.15.

 5. Knutolini sier:

  Påmeldt. Sub 2.15.

 6. Vegetarianos sier:

  Påmeldt. Ønsker å sykle i sub 2.15.

 7. Chris sier:

  Påmeldt! Har planer om å ligge i sekken hele dagen før jeg rykker i siste bakken og krysser målstreken på 1:59:59, som eneste Sagene-rytter under 2 timer 😉

 8. ArniLar sier:

  Påmeldt. Sub 2t gjerne;-)

 9. FroKol sier:

  18 påmeldte pr nå. Ikke noe å vente på folkens, bare å melde seg på.

 10. Nordboer sier:

  Torsdagens rulletrening fra Hverven til Tusenfryd var en meget bra opplevelse. Riktignok tar det noen minutter å komme seg ut, men da er man sikret en grei oppvarming.

  Det faktum at en ganske stor, og ikke minst synlig tropp forserte opptil flere lyskryss og andre trafikksituasjoner langt under pari (seriøst, barn som venter ved fotgjengerfelt, folkens..?) er imidlertid ikke ok. Her forventer jeg skjerpings av samtlige.

 11. FroKol sier:

  Tilslutter meg formann Nordboers kommentar. Når en sykler for Sagene forventes det at drakten representeres på en eksemplarisk måte. Det betyr blant annet å oppføre seg i trafikken – grunnleggende ting som å stoppe på rødt lys, være oppmerksom på fotgjengere og andre medtrafikanter, og hilse til de som slipper en frem, er en selvfølge.

  For ordens skyld – eksemplarisk oppførsel gjelder også i skogen og på ritt.

 12. Dala sier:

  DNS. Toppturshelg :).

 13. Havregampen sier:

  Savner en del store navn på startlisten. Jeg nevner i fleng, BB, TT, AJ, LC, LSR, MO, Prinsen, Svante, Hoffern, Cav, med fler…( Runner 🙂 )
  Håper at dere stiller opp for klubben, laget og dere selv på denne store dag. Stiller våre beste menn blir dette virkelig bra!
  ( jada, det blir fint vær så ikke risiker at rittet blir fulltegnet og det ikke er plass )

 14. Jørsa sier:

  Spørsmål til Roadcaptains: Hvor mange ønsker vi skal trille samlet over målstreken i sub 2? Er det noe krav som i LO (11 mann)?

 15. Havregampen sier:

  I følge ritt leder er det tiden på 6. mann i mål som teller i lagkonkurransen. Vi legger opp taktikken deretter. Ideelt sett kjører en del ( flest mulig ) som hjelperyttere med målsetting om å få seks mann fortest mulig i mål. Det er i skrivende stund vanskelig å legge opp en kjøreplan så lenge ikke vi vet hvem som blir med på laget. Vi er blitt enige om å se an litt utover i uken og gjør opp status etter søndagsturen.

 16. Professoren sier:

  Påmeldt. Ambisiøs: stiller gjerne sub 2t.

 17. Martinez sier:

  Påmeldt! Ambisjon om å bidra i den raske gruppen, ser an behovet og form på neste treninger.

 18. TubuLars sier:

  Hei alle,

  påmelding er nå stengt, men det vil være mulig å etteranmelde seg på Oslo Sportslager onsdag og torsdag denne uken, mellom 11-18. Usikker på om etteranmelding er mulig på rittdagen. Oppfordrer alle til å avhente startnummer i god tid før 0820 på følgende steder:

  29/4 på Oslo Sportslager fra kl. 11-18
  30/4 på Oslo Sportslager fra kl. 11-18
  1/5 på Vekstsenteret, Olaf Helsets vei fra kl. 06-

  Videre til opplegget på fredag. Vi teller ikke like mange mann som ønskelig eller planlagt, så strategien vil kunne endres helt frem til start. Viser til DS over; «Hvem som sykler på hvilket lag styres langt på vei av den enkeltes lyst, selvinnsikt og tro på egen kjørestyrke.»

  Vi teller per idag 28 mann, hvilket betyr at minst halvparten, helst noen flere, vil måtte stille i sub2t-gruppa. Det kommer til å bli hardt, vondt og muligens vått, men når 6. mann krysser målstreken under 2 timer vil det være verdt det. Uansett hvilken gruppe du har meldt interesse for, vær forberedt på at du kan måtte bidra i sub2t. Vi diskuterer fortsatt strategi basert på antall ryttere, men det ligger an til å låse en erfaren gruppe foran som vil ta oss ut av byen. Fra Marikollen forer vi på.

  Viktige holdepunkter rent teknisk sett vil også måtte forberedes mentalt av den enkelte. Viser til hva vi har tatt opp under trening den siste måneden, samt listen under;

  – Tett i front og side
  – Korteste vei (inn til gulstripa i venstrekurver, helt ut til hvitstripa i høyrekurver). Førstemann i hvilerekka setter tempo og linje.
  – Gi gass inn i motbakker dersom du er førstemann enten i hvile- eller fartsrekke (resten av toget kommer veldig raskt bakfra uten luftmotstand)
  – Hold noe igjen dersom motbakken er for lang til å «flyte» over. Hold noe igjen ut av kryss/rundkjøringer.
  – Tette eventuelle luker jevnt, ingen spurter i bukken. Vær forsiktig med å reise deg fra setet, sykkelen skyter bakover.
  – Være forsiktig med bremsen, men dersom du MÅ bremse, gjør det (også) med bakbrems og med null i kadens.
  – Ingen overlapper hjulene til hverandre- det gir dominogaranti, skulle uhellet være ute.
  – Ingen bytter plass i rekkene for å tette luker. Den som ikke klarer å holde tempoet og må ut av rulla uten å klare med å være med rundt til en er bakerst markerer tydelig og legger seg ut til siden.
  – Husk å sitte rolig, ingen kantete bevegelser eller rykk som lagkompisene dine må lide for.
  – Gi beskjed! Tilbakemeldinger er lov, men hold det konstruktivt. Ingen kjefting eller roping i rulla, det overlater vi til Rye.

  Underveis vil vi informere om hvordan vi ligger an og det vil bli tatt vurderinger deretter. Vi må minimere risiko for uhell, og dersom vi ser at noen begynner å bli veldig slitne, vingler på sykkelen eller rett og slett ikke klarer å bidra mer vil disse bli bedt om å kjøre seg tomme for så å slippe seg ned til gruppen som kommer bak. Dersom du er en av disse, ta stolthet i jobben du har gjort og anse deg selv som en lojal lagkompis. Dersom vi kommer under 2 timer er du også en av grunnene til det.

  Forbered deg godt også fysisk og på utstyrsfronten. Blir det vått og kaldt, sørg for at ikke kulden stjeler kreftene dine. Vær riktig kledd når klokken slår 0815. Sov nok, spis godt og vær hydrert. Det vil ikke være altfor mange muligheter til måltider underveis, så pakk bars/gels lett tilgjengelig og evt. energidrikk på flaske.

  Dersom det oppstår spm til noe av dette, ta kontakt. Vi kan også diskutere ovennevnte på trening ikveld.

  Vel møtt, og HTFU!

 19. FroKol sier:

  Veldig bra! Legger til at det er viktig at alle følger road captains – de tar avgjørelser og gir beskjeder underveis.

  Været bør ikke være en stopper – alle klarer 2t i regn.

 20. Wien sier:

  Lettskyet og vindstille. Jeg bare nevner det for de som var litt usikre en periode. Da slipper du å bli med kollegaer i 1.mai-tog på Youngstorget, og kan heller være med Sagene sitt svart/hvite tog gjennom Enebakk. Tøft!

  Fader heller, jeg er imponert over innsatsen og kjørestyrken til mange av årets nykommere. Med så mye sterke folk i B-pulja, lukter det 2:10 lang vei (vi holder oss selvsagt til målet).
  Jeg støtter TubuLars i det han skriver og husk nå for all del å nyte dagen. Ta vare på deg selv og de rundt deg i rulla, tenk sikkerhet, støtt hverandre og pugg huskelisten over, så blir dette utrolig morsomt!

 21. Havregampen sier:

  Heldigvis meldes det om tilnærmet vindstille og oppholdsvær, så da regner jeg met at vi får med oss de regjerende stormesterne i klubben også.

 22. Nordboer sier:

  Gårsdagens finpuss endte med at sub 2:15-gjengen satte bestetid (på min Strava) på siste returen fra rundkjøringa ved Tusenfryd. Det sier meg at mange har tatt noen kjempetråkk (!) fra starten for noen få uker siden. Forutsetningene ligger med andre ord til rette for at vi skal få en meget bra opplevelse kommende fredag. Jeg gleder meg!

  Frem til fredag bør alle gå over utstyret. Kontroller at du har alt som trengs for å sykle to timer uten stopp.

  Fredag møter man i god tid, ferdig oppvarmet etter eget behov. Det blir ikke organisert felles oppvarming. Vi har start kl 08:20.

 23. Beretta sier:

  Har jo tidligere sagt at jeg kan påta meg lederbilkjøringen hvis ingen andre har lyst/mulighet – hvordan ligger det an med behovet?

 24. TubuLars sier:

  Hei Beretta. Det er behov, såvidt jeg forstår. Vi tar kontakt asap

 25. TeddyF sier:

  Da er det bare å gønne på – kjør hardt, men viktigst – kjør i ekte Sagenestil!

 26. TubuLars sier:

  Beretta! Kan du ringe meg på 99232818. Så avtaler vi litt nærmere.

 27. Prinsen sier:

  Påmeldt – så nå bør det være godt vær i morgen…

 28. Havregampen sier:

  Ok gutta, det nærmer seg:)
  Det har kommet noen gode sene påmeldinger, så nå begynner det å se ut som vi er drøyt 20 mann i sub 2 og det er bra! Når vi er såpass mange blir det best flyt dersom vi deler gruppen i 2. Vi starter derfor med en 10 manns rulle i front bestående av lettvekterne ; Frokol, Jørsa, PN, Naboen, SAF, MO, Tubulars, Professoren, Svante, Prinsen. ( evt. LSR ) , så stiller vi andre på 1 rekke bak. Der har vi Havregampen, Atleten, Thorst, Chris, Arnilar, Kildebike, Wien, Atle, Martin N, PCEH ( pekka ), BB, flere ? gjerne det! Etter 2 timers skjema skal snittfarten være 37 km/t den første milen. Snittfart i mål 41,3 km/t. Ta en siste gjennomlesning av Tubulars kloke ord over! I morgen er vi en gjeng, en klubb og ett lag med et felles mål! Lykke til!

 29. Professoren sier:

  Godt, godt! yr.no er framleis på opplett og vindstille, så dette blir bra. Har henta startnr, kjøpt gel og skal berre finjustere med ein lett trilletur i Maridalen i dag.

  SPØRSÅL: Skal vi møte opp til eit gitt tidspunkt/møtestad i morgon tidleg? Eller er det berre å stå klar 0815 i startslusa?

 30. TT sier:

  Påmeldt. Prøver gjerne sub 2.

 31. TubuLars sier:

  Vi møtes ved bilen til Beretta, han bruker å finne frem til en fin plass. Husk å klargjøre både startnummer og bekledning i god tid før 0815. Vi ruller avgårde 0820 og har ikke mere enn tida av veien.

  Sees friske og opplagte imorgen!

 32. Martinez sier:

  Roadcaptain/ Havregampen: har hanglet noen dager, og er nå blitt syk. Får dessverre ikke vært med i morgen. God tur og lykke til! Med de sterke rytterne som stiller har jeg trua på at begge gruppene når målene sine!

 33. TubuLars sier:

  God bedring, Martinez! Neste år..!

 34. TeddyF sier:

  1.58 – godt innafor! GG!

 35. Magnito sier:

  Grattis med sterk tid gutta!!

 36. Nordboer sier:

  Imponerende kjørt av sub:2-gruppa! Vi slår HCK med 3 min, etter hva jeg har fått med meg.

  Det ble 2:17+ på vår lille, men hardkjempende 7-mannstropp. Imponerende innsats fra alle. Kjipt med punkis for Vegard, men resten kom seg trygt til mål. God og velfortjent helg til alle!

 37. Professoren sier:

  Takk for ein fantastisk laginnsats av alle mann! Moro å køyre lagtempo når alle gir alt for laget. Dette var gøy og gir meirsmak.

 38. TubuLars sier:

  Gratulerer til alle med en vel gjennomført dag! Solid innsats i begge lag.

Legg igjen en kommentar