Enebakk Rundt – Gameplan

Til helgen forlater Sagenetoget perrongen på Skullerud klokken 08.15 for en tur rundt Enebakk.
Maskineriet er innkjørt med fellestreninger i Hvervenbukta og fungerer etter forholdene bra, men toget har av ukjente grunner mistet mange vogner siden i fjor.

Ut fra tidligere års erfaringer og gjennomføring av årets treninger er det mest realistisk å beregne ankomst 2 timer og 10 minutter etter avgang, men da trenger vi nok flere enn de 10 konduktørene som har satt seg opp på den offisielle vaktlisten så langt. Målet er i utgangspunktet å få minst 5 av personalet til mål så fort som mulig for å forsvare klubbens gode navn og rykte i lagkonkurransen og beholde vår plass i køen til kommende sesonger, og dette oppnås lettest ved å fordele jobben på så mange som mulig så lenge som mulig. Planen er derfor å kjøre kontrollert første tredjedel for deretter å gi på det vi kan når berg og dalbane partiet er unnagjort og flytterrenget begynner ved passering av Marikollen. Vi er (foreløpig) ikke flere enn at vi i utgangspunktet satser på å ha hele laget med i rulla fra start, men om noen er rustne i rulleteknikken og ønsker å legge seg i sekken til de har kommet i siget er det selvsagt åpning for det.

Med så få påmeldte som det er i Sagenegruppa nå kommer vi ganske sikkert til å få andre lag plassert inn i vårt felt og da kan det være naturlig å samarbeide med noen av disse, men denne og andre taktiske beslutninger kommer til å tas ad hoc av roadcaptain framover mot og underveis i løpet.
Vi ønsker i utgangspunktet å holde feltet rent og ulastelig antrukket i svart og hvitt, men da trenger vi alle Sageneryttere som tror/håper/drømmer om at en slutt-tid rundt 2.10 er innenfor rekkevidde.
Vi trenger derfor å få en tilbakemelding på hvor mange av de Sagenerytterne som er påmeldt i andre startfelt enn klubbens 8.15 gruppe som kan tenke seg å bidra til å redde klubbens ære denne helgen.
Vi trenger også en lederbil til å kjøre foran feltet – hvis noen av klubbens medlemmer kunne tenke seg å ta på seg dette (eller kjenner noen som kan) kan undertegnede tilby opplæring i dette da jeg har hatt den jobben de tre siste årene.

Hvis noen ønsker å være med, men føler at de er for lite forberedt med tanke på rullekjøring så ta det med ro; det er ikke så komplisert som noen skal ha det til.
Med litt konsentrasjon kommer man langt med normale sykkelferdigheter – men her kommer en liten huskeliste fra sportsdirektøren vedrørende hva det kan være greit å tenke på

Viktige holdepunkter rent teknisk sett vil også måtte forberedes mentalt av den enkelte. Viser til hva vi har tatt opp under trening den siste måneden, samt listen under;
– Tett i front og side (tett opp i syklisten foran og liten avstand mellom rekkene)
– Korteste vei (inn til gulstripa i venstrekurver, helt ut til hvitstripa i høyrekurver). Førstemann i hvilerekka setter tempo og linje.
– Gi gass inn i motbakker dersom du er førstemann enten i hvile- eller fartsrekke (resten av toget kommer veldig raskt bakfra uten luftmotstand)
– Hold noe igjen dersom motbakken er for lang til å «flyte» over. Hold noe igjen ut av kryss/rundkjøringer.
– Tette eventuelle luker jevnt, ingen spurter i bukken. Vær forsiktig med å reise deg fra setet, sykkelen skyter bakover.
– Være forsiktig med bremsen, men dersom du MÅ bremse, gjør det (også) med bakbrems og med null i kadens (altså ikke tråkk og brems samtidig).
– Ingen overlapper hjulene til hverandre- det gir dominogaranti, skulle uhellet være ute.
– Ingen bytter plass i rekkene for å tette luker. Den som ikke klarer å holde tempoet og må ut av rulla uten å klare med å være med rundt til en er bakerst markerer tydelig og legger seg ut til siden.
– Husk å sitte rolig, ingen kantete bevegelser eller rykk som lagkompisene dine må lide for.
– Gi beskjed! Tilbakemeldinger er lov, men hold det konstruktivt. Ingen kjefting eller roping i rulla, det overlater vi til Rye.
Forbered deg godt også fysisk og på utstyrsfronten. Blir det vått og kaldt, sørg for at ikke kulden stjeler kreftene dine. Vær riktig kledd når klokken slår 08.15. Sov nok, spis godt og vær hydrert. Det vil ikke være altfor mange muligheter til måltider underveis, så pakk bars/gels lett tilgjengelig og evt. energidrikk på flaske.

33 Responses

 1. Trommisen sier:

  Hei!

  Jeg er ikke påmeldt lagkonkuransen og jeg kjenner at jeg ikke er sikker nok i rulla til at jeg føler meg trygg. Var ikke i nærheten av å holde tempo forrige økt og har litt litt med vonde knær som gjør at jeg også ikke får stillt opp på rullekjøring denne uka. Ønsker uansett dere som kjører lag lykke til så sees vi i mål 😉

 2. Beretta sier:

  Takk for tilbakemelding. Man gir gjerne litt for god avstand til hjulet foran hvis man er usikker, da blir det bare til at man må holde høy fart uten å få drahjelp og det blir tungt i lengden. Lykke til i rittet 🙂

 3. Thorst sier:

  Laget for Enebakk vokser for hver dag som går, men det er fremdeles god plass i rulla. Er det noen av de som er påmeldt i andre puljer som planlegger å bli med som en del av Sagene-toget?

 4. Kvigis sier:

  Ble litt endring i planene mine for helgen så slenger meg på toget. Stiller opp i Hverven i morgen

 5. Thorst sier:

  Påmeldingslista begynner å ligne på et lag. Av det jeg kan se har følgende meld seg på i Sagenes pulje:

  Helge «Loppa» Kolstad
  Espen «Thorst» Thorstensen
  Håkon «HS» Stensbak
  Stein Arne «vesle»-Foss
  Magnus «Magnito» Jordahl
  Simen «Beretta» Boretti
  Per Christian «Evans» Evensen Helme
  Kristoffer «Kris» Dalgrav
  Daniel «TacoLover» Brodshaug
  Atle «Pottesur» Kvien
  Erno «Kveeni» Kainulaninen
  Olav Magnus «Nordboer» Moen
  Knut «Knutolini» Olsen Hvattum
  Bjørn «Kvigis» Kvigne
  Henning «Presenning» Auestad

  I tillegg har vi en del ryttere som har meld seg på i puljer som med sikte om ca samme tid som laget realistisk sikter mot, og hvis noen av de heller vil være med å kjempe med klubben blir det satt stor pris på!

  Og hvis noen sitter på gjerdet og føler kallet til å bli med på en flott tur i solskinnsværet som er meldt på søndag er det bare å bli med. Det er plass til flere i rulla, og klubben har mye ære å forsvare!

 6. LoneRider sier:

  Har akkurat funnet ut til at jeg har anledning til å stille. Har ikke hatt anledning til å være med på rulletreningen. Eneste rulleerfaring jeg har er fra en recon Enebakk rundt i april 2014. Fikk det greit til bortsett fra at formen ikke hang med da tempoet ble satt opp. I år er nok formen vesentlig mer solid, men som sagt ingen rulletrening i sekken. Hvis laget ser noen nytte i det og tar sjansen med meg ombord vil jeg gjerne bidra. Funker det ikke kan jeg jo bare slippe. Eller? Hvis noen føler for det og har mulighet tar jeg gjerne en mini-rulletrening i Maridalen fredag kveld.

 7. Pottesur sier:

  Hadde selvfølgelig til hensikt å drille rulle utover mot Tusenfryd i kveld, men familielogistikken klusset seg til, så det blir egentrening i stedet. Stiller uansett vær og føre med godt uthvilt kropp på søndag morgen. For mitt eget bidrags del stiller jeg meg positiv til planen om å kjøre «kontrollert» i starten.

 8. Evans sier:

  Jeg kommer og blir med på et rullemagadrag i dag før jeg må tilbake til hjemmelogistikken.

 9. Presenning sier:

  Stiller i Hverven, men kommer etter en liten quickfix på giren. Ikke vent!

 10. Kris sier:

  Jeg har ikke hatt mulighet til å trene på å kjøre rulle, men jeg stiller til start 08:15, så ser jeg hvordan det går. Kjenner prinsippene med rullekjøring og hva det går ut på. Om noen gir meg en to minutters siste gjennomgang før start tror jeg det skal gå fint.

  Jeg henger med og bidrar så lenge jeg klarer, og blir tempoet for høyt dropper jeg bare av og kjører resten på egenhånd.

  Dette blir knall!

 11. LoneRider sier:

  Stiller også. Briste-eller-bæreprinsippet

 12. Beretta sier:

  Jeg tar en rolig tur i Maridalen i morgen (fredag) og kan gi en liten drillrunde på rulle (dog i langturtempo). Dersom det er noen som synes de trenger det er jeg fleksibel på tidspunkt.

 13. LoneRider sier:

  Takker for responsen, det er jo helt supert! Da sier jeg gjerne 18:00 fra Brekke om det passer? Forhåpentligvis et par til av de som har nesvnt at de mangler rulletrening som også har mulighet da.

 14. Studenten sier:

  Jeg er lat og tar bilen opp til Skullerud på søndag. Starter i 10 draget, så tenker å kjøre rundt halv 9 fra Bjølsen. Har plass til 2 passasjerer med utstyr om noen vil sitte på.

 15. Beretta sier:

  @LoneRider og eventuelle andre – Brekke 18.00 er notert

 16. LoneRider sier:

  Til de som skal kjøre med rulla 08:15 har jeg forresten flotte parkerings, omklednings og lagringsmuligheter i Skullerud aktivitetshus rett ved skolen, hvor jeg jobber til daglig. Kommer til å være der rundt 7 for min egen del (såfremt våre parkeringsplasser (3-4stykk) ikke har blitt beleiret av masse syklister). Kom gjerne dit!

 17. TubuLars sier:

  DS stiller som konduktør etter endring i rittplaner. Lets roll!

 18. Jørsa sier:

  Gutta. Det har dukket opp tid og rom så jeg stiller i Sagenerulla i morgen. Når møtes vi? Jeg sykler fra Årvoll i morgen tidlig, noen andre som har planlagt felles avreise? Kanskje lurt at alle teiper navnet på hjelmen. Jeg gleder meg!

 19. Magnito sier:

  Blir gjerne med på felles avreise/oppvarming fra Årvoll. Når og hvor på Skullerud blir det felles oppmøte? Ta sikte på avtråkk Årvoll ca. kl. 7?

 20. Kris sier:

  Er det noen som skal være med på rulla som skal dra fra Sageneområdet i morgen tidlig?

 21. Beretta sier:

  Jeg sykler fra Torshov 07.15 – Beina trenger myk start på morrakvisten, så jeg går for snillest mulig høydemeterprofil
  https://www.strava.com/routes/4830855

 22. Kvigis sier:

  @beretta jeg henger meg på om jeg ser rett kan møter jeg deg i hegermans gt

 23. Beretta sier:

  @Kvigis oksen 7.15?

 24. Kvigis sier:

  Da sees vi der 7.15 @beretta

 25. Kris sier:

  @Beretta @Kvigis møter dere ved oksen 07.15.

 26. Jørsa sier:

  @magnito. Avreise Statoil Bjerke kl 7?

 27. Nordboer sier:

  Hvem kjører ledebil?

 28. Beretta sier:

  Ledebil utgår i år ettersom politiet mener det er tryggere uten [lenke].

 29. Magnito sier:

  @Jørsa: Primus maximus!

 30. Vesle-Foss sier:

  Klar fra Statoil kl. 7. Mer usikker på form, men gleder meg. Ser blå himmel i horisonten!

 31. FroKol sier:

  Stor #htfu-kudos til alle som kjørte i dag!

 32. TubuLars sier:

  En stor kudos til alle som stilte i går. Det var vått, kaldt og hardt men gjennomføringen (til tross for begrenset trening) stod absolutt til godkjent. Vi korrigerte litt underveis men utførte oppgavene på en god måte. God bedring til Henning som var uheldig og gikk ned ganske tidlig. Etter rapportene ingenting alvorlig. Tiden på nr 6 (Atle Kvien) var 2:09:47 og blir da stående som «gjeldende tid» for laget. Vinnerlaget brukte opp mot 7 minutter mer enn i fjor og dette tyder på at vi hadde hatt 2-timern inne med litt mer trening og bedre forhold. DET er imponerende. Dette må vi ta med oss og gå inn i fellesstarter med god selvtillit.

  Videre har jeg fortsatt en del ting i min bil som blir levert i Bjølsenhallen i ettermiddag. Ta kontakt på 99232818 for tidspunkt.

  DS

 33. Massiv kudos til alle som stilte og ga alt for drakta. Imponerende tid, forholdene og lite tid til rullings-trening tatt i betraktning. Velger å ikke be om tilltatelse til å å rope et ekstremt høyt BRAVO, så rett og slett: BRAVO! 😀

Legg igjen en kommentar