Utfasing alias og FB innlogging

Klubben har de siste årene hatt en eventyrlig vekst. Med rutiner satt opp for en brøkdel har dette begynt å by på utfordringer. Den siste tiden har derfor blitt benyttet til å se på effektivisering, uten å gå for mye på akkord med det som føles verdt å ta vare på.

Noe av det som tar mest tid er åpenbart å ta i mot, registrere og vedlikeholde medlemsinfo, og ikke minst holde det oppdatert her på nettsidene. De fleste har sikkert vært inne på Rytterprofil, enkelt tilgjengelig fra blant annet kommentarbildene. Har ukentlig hatt 300 treff den siste måneden, og fremstår som et ønsket hjelpemiddel til å bli kjent med hvem andre medlemmer er. Innholdet her er nå automatisert, og medlemmet selv vedlikeholder så og si all informasjon via kildene. Samme gjelder Ryttere siden. Sistnevnte har også fått noe mer filtreringsfunksjonalitet. Samt mulighet til å automatisk generere Rittranking resultatlister for valgte filtrering.

En av detaljene i rytterprofilene er aliasene. Disse har historisk vært svært aktivt benyttet i klubben. I en periode var de nærmest for heder å regne, og ble gjerne tildelt basert på en eller annen klubbrelatert hendelse. Senere, i et forsøk på å opprettholde tradisjonen innenfor praktisk gjennomførbare rammer, har nye medlemmer selv blitt oppfordret til å komme med forslag. I dag, med godt over 200 medlemmer, kan de ha utspilt sin rolle. Mulig de til og med er hindrende i forhold til å holde styr på hvem som er hvem.

Uansett, alias blir nå til brukernavn, og benyttes fortsatt til innlogging. Så velger vi heller fornavn som standard visningsnavn for kommentarer etc (se også kommentarer nedenfor for innspill vedrørende unike visningsnavn). Under Rytterprofil ser du hvordan du endrer. I kombinasjon med bilde blir dette trolig enklere å forholde seg til.

FacebookRoundMed tanke på innlogging har vi nå også lagt til rette for at man kan benytte Facebook. Klikk logoen til høyre her og du er klar. Deretter vil man enkelt kunne logge seg inn med ett klikk på det nye Facebook ikonet øverst til høyre på siden. Status, og muligheten til å koble Facebook fra igjen, finner man samme sted visningsnavn endres. For klubben ligger effektiviseringen fremover i at nye medlemmer på samme vis selv oppretter bruker.

Til slutt, noe annet vi vil effektivisere er rutinene rundt utdeling av de obligatoriske draktsettene. Men her er vi ennå ikke helt i mål med ny løsning, og i alle tilfelle ikke så viktig å presentere bredt all den tid det kun gjelder nye medlemmer frem i tid.

4 Responses

 1. Stig sier:

  Noen taktikk for å gjøre visningsnavn unike? Med bare fornavn kan det i noen tilfeller bli vanskelig å holde styr på hvem som er hvem: 2 stk Stig er til å leve med (spes. siden Professoren nå er Stig B), men vi har f.eks. 8 Lars, 7 Martin og 4 Espen. Kanskje oppfordre folk å angi fornavn + forbokstav i etternavn som kallenavn og visningsnavn?

 2. Tom sier:

  Jepp, hvis man i tillegg til bilde kombinerer fornavn med forbokstav i mellom/etternavn slik Stig B har gjort, vil det naturligvis bli enda enklere å vite hvem som er hvem. De med hyppig brukte fornavn må selvfølgelig gjerne gjøre det. Helt forenlig med formålet bak rutineendringen; å gjøre det enklere å vite hvem som står bak kommentaren. Er man likevel i tvil får man fortsatt opp profil med fullt navn ved å klikke på bilde/navn.

 3. Tom sier:

  Kommentar «avventer moderasjon»? De fleste har i det siste opplevd dette. Dette fordi vi gikk over til fornavn som visningsnavn, ref artikkel over. WordPress behandler endring i visningsnavn på samme måte som opprettelse av ny profil. Første kommentar må godkjennes. Etter det slippes kommentarer rett i gjennom.

 4. Martin P sier:

  ok skjønner – har bare kommentert alt for lite med andre ord 😉

Legg igjen en kommentar