Endringer på årets KM Maraton løype

Etter at stinettverket i Maridalen er utbedret gjennom prosjektet Maridalsrunden inkluderer vi deler av de nye stiene i vår KM løype. Derfor blir årets KM maraton løype noe endret fra den vi har brukt de siste årene.

Det er gjort følgende endringer:

  1. Den øverste og ytterste sløyfen om Laskerud fjernes. Dvs litt færre høydemeter før man kommer til toppen samt at vi tar bort det smale og ofte gjengrodde stipartiet etter Laskerud og stikrysset hvor flere kjørte feil i fjor. Man tar derfor rett inn i tunellen under jernbanen når man kommer til Snippen.
  2. Etter man har kjørt gjennom tunellen følges grusveien og man tar inn til høyre på sti som tidligere. Nederst i stinedkjøringen ved Lurhølet tar man ikke over broen som tidligere, men holder i stedet til venstre på en nygruset sti til man kommer ut på Sørbråtveien. Krysser så rett over Sørbråtveien og videre opp grusbakken mot Vaggestein som tidligere.
  3. Etter man har vært om Vaggestein fortsetter man opp asfaltbakken og inn på Grevestien som tidligere, men tar av Grevestien ca halvveis, krysser Greveveien og inn på de nye stiene Torky og Esbenstien. Så videre under jernbanen og tar Jernbanestien mot høyre tilbake mot Monsetangen.
  4. Fra Monsetangen tar man «bakveien» (øst for Mannskjitkollen) tilbake til Langsetløkka.

Dette gir en fordeling av grus/asfalt på 63% og sti 37%. Siden runden er litt kortere enn tidligere antas vinnertid på ca 1 time.

Det blir felles gjennomkjøring av runden tirsdag og torsdag kommende uke fra Langsetløkka kl 18.00. Se Spond. Husk at KM Maraton er allerede tirsdag 7. sept så dette blir de 2 eneste gjennomkjøringene.

Husk også å melde dere på i Spond for alle kommende KM.

GPX-spor her.

1 Response

Legg igjen en kommentar